google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 08.12.2025 22:36

Posof'ta Başıboş İnekler Çöplükte Besleniyor

Facebook Twitter Linked-in

Çöplükteki Tehlikeli Beslenme

Ardahan'ın Posof ilçesinde, başlarında çoban olmadan bırakılan inekler, ilçe çöplüğünü mesken edindi. Bu sağlıksız ortamda beslenen hayvanlar, hem kendi sağlıkları hem de insan sağlığı açısından büyük bir tehlike oluşturuyor.

Poşetler Arasında Yiyecek Arayışı

Hayvanların büyük çöp yığınları arasında dolaşarak, poşetlerin içerisinden meyve, soğan ve patates kabukları gibi artıklarla beslendikleri gözlemleniyor. Bölge sakinlerinden Karip Cankan, durumu şu sözlerle anlatıyor: "Bu bölgede hayvanlar otlarken çöp alanına inmişler. Ben de poşet ve benzeri şeyleri yiyip kendilerine zarar verir diye çöp alanında bu hayvanları çıkartıyorum. Ama belli ki bu hayvanlar alışmış ve çöpün içerisinden bir şeyler seçiyorlar."

Uyarı ve Endişe

Cankan, hayvanların bu şekilde beslenmesinin son derece zararlı olduğuna dikkat çekerek, "Hayvanların buradan beslenmesi çok zararlı" diyerek durumun ciddiyetine vurgu yapıyor. Bu durum, hem hayvan refahı hem de halk sağlığı için acil önlem alınması gereken bir sorun olarak öne çıkıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —