Posof'ta Başıboş İnekler Çöplükte Besleniyor

Posof

Ardahan'ın Posof ilçesinde, çobansız bırakılan ineklerin ilçe çöplüğünü beslenme alanı edinmesi, hayvan ve insan sağlığı açısından ciddi risk oluşturuyor.

Çöplükteki Tehlikeli Beslenme

Ardahan’ın Posof ilçesinde, başlarında çoban olmadan bırakılan inekler, ilçe çöplüğünü mesken edindi. Bu sağlıksız ortamda beslenen hayvanlar, hem kendi sağlıkları hem de insan sağlığı açısından büyük bir tehlike oluşturuyor.

Poşetler Arasında Yiyecek Arayışı

Hayvanların büyük çöp yığınları arasında dolaşarak, poşetlerin içerisinden meyve, soğan ve patates kabukları gibi artıklarla beslendikleri gözlemleniyor. Bölge sakinlerinden Karip Cankan, durumu şu sözlerle anlatıyor: "Bu bölgede hayvanlar otlarken çöp alanına inmişler. Ben de poşet ve benzeri şeyleri yiyip kendilerine zarar verir diye çöp alanında bu hayvanları çıkartıyorum. Ama belli ki bu hayvanlar alışmış ve çöpün içerisinden bir şeyler seçiyorlar."

Uyarı ve Endişe

Cankan, hayvanların bu şekilde beslenmesinin son derece zararlı olduğuna dikkat çekerek, "Hayvanların buradan beslenmesi çok zararlı" diyerek durumun ciddiyetine vurgu yapıyor. Bu durum, hem hayvan refahı hem de halk sağlığı için acil önlem alınması gereken bir sorun olarak öne çıkıyor.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Van'da Otel Restoranında Çıkan Yangın Büyük Korku Yarattı
Muş'ta Şüpheli Çanta Fünye ile Patlatıldı
Hakkari'de Heyelan Sonrası Yol Kontrollü Olarak Açıldı
Bingöl’de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama
Tunceli Devlet Hastanesi'nde Palyatif Bakımda Bütüncül Yaklaşım
Haberi Sesli Oku