Hakan DİKMEN


Yoksulluk

,


Yoksulluk Sokaklarda, kapalı kapılar ardındaki gözyaşlarında, el açıp dilenmeye itilen ve bunları dilenmeye zorlayan şerefsizleri bulamayan bizlerde. Bu çocukların Erzurum iline artarak el açma yarışını göremeyenlerde.

Yoksulluk, hakkı olmayan yerlerde oturan insanların, hakkı olanların alın terini yediği yerde, bunlara bu işleri verenlerinde hangi yüzle secdede olabildiklerinde.

Yoksulluk bazı yerlerde aile şirketine dönmüşlük ve bunlara sessiz kalan kıçı çıplakların durumudur, bu konuda Erzurum Büyükşehir Belediyesine, Palandöken Belediyesine ve Yakutiye Belediyesine bu ilin bir insanı olarak teşekkür ederim buralarda bu manzaraları bize yaşatmadıkları için.

Yoksulluk, özel okullara giden çocuklara uzaktan bakan çocukların artarak çoğaldığı eğitim alanındadır.

Yoksulluk Allaha el açmak var iken, bir lokma için itibarı olmayanlara boyun eğmekte olanların yüzündedir.

Yoksulluk Allah’a el açmak var iken bir lokma için itibarı olmayanlara boyun eğmekte olanların yüzünde. İyi niyetin kaybolduğu bugünlerde, yardımlaşan ve etrafa dağıtan ninelerin artık tütmeyen ateş dumanında, mahalledeki selamlaşan kimin ne olduğunu bilen büyüklerin eşlerine şu kadına yardımcı olun diyen sözlerinin artık çıkmadığında.

Yoksulluk bizde, sizde ve onlarda. İnsanlıktan çıkmış toplumlarda.

 Ellerinde hamburger yerken onlara yaşlı gözle bakan çocuklara sırtını dönenlerde. Yoksulluk doğalgazda sımsıcak yatağında olanların, bir odun kömür için nelerini feda ettiklerini bilmeyen bu ruhu karalarda.

 Gerçek yoksulluk. Allah’a insanı tercih etmişlerde.

 Bu ülkem nasıl bir durum da. Bir koltuk kapıyorlar yedi nesli bir yerde, vekil, bürokrat vs. oluyorlar dost akraba işte, partili oluyorlar çevresi hep ön sırada.

 Yoksulluk bizde. Vicdanımızda İnsanlığımız elimizden gitmiş haberimiz yok.

.Lütfen kendimize gelelim.