Nurettin DUMLU


Vatandaş diyor ki!

.


Aldığımız üç kuruş maaşımızın gözümüzün önünde bir poşet gıda malzemesine dahi yetmemesi nedeniyle artık geçinemiyoruz.  Pazarda satılan bir ürün ile markette satılan ürünün arasında 3 katı fiyat farkı olur mu? Hükümet zincir marketlere, yerel marketlere ve bilhassa günübirlik zam yapan işletmelere “artık el atmalıdır”.

Vatandaş diyor ki; yerel marketler bir yandan, zincir marketler bir yandan halkın başta gıda olmak üzere deterjan ve günlük kullanım malzemelerinde ortaya koymuş oldukları indirim masalına son vermelidirler. İndirim olacak ise eğer gerçek ve kalıcı bir indirim yapılarak alım gücü sıkıntıda olan vatandaşlara yardımcı olmaları gerekmektedir. Raf ömrü sona ermiş veya satılmayan ürünlerine kasada uygulanan sözde indirim uygulaması hiç te inandırıcı değildir.

Vatandaş diyor ki; İlk başta hükümet bu konuda ki ciddiyetini göstererek bu zincir marketlere ve yerel marketlere uygulanan denetim sıklığını ciddi olarak artırarak, şikâyet olmasını beklemeden kontrollerini yapmalıdır ve uygulanması muhtemel olan ceza uygulaması aşamasında basit ve göstermelik cezalar yerine daha kalıcı hatta caydırıcı ve mümkünse tekrarına imkân tanımayan şekilde olmalıdır. Bu yüzden de TBMM den gerekli kanun ve uygulama maddelerinin acil olarak düzenlenmelidir.