Mustafa Özdemir


TAM KONSANTRE ASLAN

.


Galatasaray’ın Avrupa Ligi’nde son maç öncesi kesin galibiyet parolasıyla çıktığı maçı tam 4-2 gibi net bir skor ve oyunla aldı. Deplasmandaki Moskova maçından sonra takımın istekli oyununu izleyince Marsilya maçının kazanılacağını vurgulamıştım, ve takımda herkes terinin son damlasına kadar savaşarak beni yanıltmadı. Ama Marsilya, kaptanı Dimitri Payet’in eksikliğini çok aradı. Fatih Terim’in amacı çok netti, Marsilya’nın hücumcularını üstüne çekerek açık alan oluşturmak ve boşluk veren oyunda Kerem, Cicaldau, Feghouli, ve Diagne gibi silahları daha rahat kullanmaktı. Ayrıca defanstan oyun kurmayı zaman zaman yine gördük, özellikle Marcao’nun çalımlar deneyerek ileriye destek vermeye çalışması ne kadar istekli olunduğunu gösterdi. Diğer maçta Lazio kazandı, puan kaybetmedi. Temsilcimiz artık Lazio deplasmanına konuk olacak ve liderliğin devam etmesi için kaybetmemesi yetecek. Üst turu garantiledi.

CİCALDAU ÇOK İSTEKLİ

24 yaşındaki Rumen yıldız sahanın en isteklilerinden biriydi. İlk golü attı, ikinci golde de onun içeriye çevirdiği topta Caleta Car’a çarpan top ağlara gitti. Çok koştu, mücadeleciydi. Maçın 51. dakikasında kenara gelen Rumen yıldız, yerini vatandaşı Olimpiu Morutan'a bıraktı. Dileriz ciddi bir sorunu yoktur.

ÇARPICI BİR SKOR

Marsilya en son 27 Ekim 2019’da üçten fazla gol yemişti, rakip Paris Saint Germain, o maçta 4-0 bitti . Galatasaray’ın bu kadar genç kadrosuyla Fransızların güzide ve oturmuş bir kulübünü bu skorla yenmesi iyiye işarettir. Güzel ara paslar ve güzel araya toplar skorda belirleyici oldu. Hazırlanış olarak birbirine çok benzer goller attı sarı kırmızılılar. Dileriz son maçta devamı gelir ve temsilcimiz grubu galibiyetle bitirir.