Uz.Dr. Ayhan Yiğit


SOYKIRIM YALANI           

.


                                                        

    -2       Geçen ki yazımda, Osmanlı Devleti:
       1. Cihan Savaşını ve Ermenilerle çatışmayı başlatmadığını ; SOYKIRIM yapmadığını ,bunları karşı ve düşman devletlerinin yaptığını yazmıştım….
     İki yıldır salgın var, salgın ile baş edemiyorlar; ama yine bizimle uğraşıyorlar ve soykırım, soykırım diye tutturdular!
     ABD BAŞKANIDA, bu zararlı ve kötü akıma uydu.!
     Düşman devletlerin top yekûn saldırısı ve içimizdeki Ermenileri kışkırtmaları sonucu; katliam, sabotaj, öldürme yakma… ve isyanlar başlatılmıştır!
      Bu düşünce, fiili hareket ve isyanlar hemen, hemen topraklarımızın her bölgesinde olmuştur.
         Dış güçlerden destek alan ERMENİLER; onları idare eden, hürriyetlerini kısıtlayan (Onlara göre), Osmanlı idaresinin halkına “Müslümanlara, Türk – Kürt ...vs”.hesap sormaya ve öç almaya kalktılar...
        Ayrıca, diğer devletlerin teşvik ve koruması ile, Anadolu topraklarında; Doğu ve Güney Doğuda Ermenistan devleti kurmaya kalktılar!
        DOLAYISIYLE İSYAN ETTİLER , ‘’ çatışmayı, öldürmeyi ve katliamı başlattılar! “ Baş kaldırdılar…
         Gaddarca, vahşice, insanlık dışı eylemlerle, çoluk, çocuk, kadın, erkek yaşlı demeden öldürdüler, kestiler, yaktılar ve işkencelere maruz bıraktılar!
         BU VAHŞETLERİ, işkence görenlerin evlatları ve torunları bire bir hala canlı olarak anlatıyorlar!
Tabii bunu gören, duyan Müslümanlar da karşı koymaya başladı; çatıştı, boğuştu ve onlarda öldürdü! Halklar birbirine girdi… 
          Asker yok, “  Çünkü yedi cephede ‘’,zabıta yetersiz, güvenlik sağlanamıyor. Herkes korku ve endişe içerisinde...
          Çatışmayı önlemek ve Güvenliği sağlamak için; OSMANL SEV-Kİ İSKÂN KARARI alıyor. Savaşan bir devlet, halkının güvenliği için her çeşit kararı almaya ve uygulamaya yetkilidir!
       Devlet, yer değiştirmekle ERMENİ TOPLULUĞUNUN DA can güvenliğini korumuş oluyor!
        O günlerin, zor günler olduğunu, herkes kabul ediyor, yöneticiler de, halkta, diğer devletlerde:
Çünkü dünya savaşı, birçok cephe var, milyonlarca asker var, onlarca ulus var, kaybedilen insan sayısı milyonlarla ifade ediliyor!
       Bu felaketin büyüğü Osmanlı için; Türk ve Müslümanlar içindi! Asker ve sivil kayıpları dışında, büyük miktarda toprak kaybedildi…
    Kaynaklara göre Türkiye’de yaklaşık 600 bin Ermeni topluluğu var (Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. HALAÇOĞLU Raporları). Nasıl oluyor da 800 bin, 1 milyon öldürülüyor?
               Yine, Atatürk Üniversitesi Tarih Prof. Enver KONUKÇU’ nün onlarca eseri, yüzlerce konferansı, aynı üniversitenin öğretim üyesi Prof. Dr. Erol KÜRKÇÜOĞLU’un, onlarca, yüzlerce makale ve seminerleri:
            Kazım KARABEKİR Paşanın hatıra ve günlükleri… Daha nice, nice tarihçi ve bilim adamlarının yapıtları… Genel kurmayımızın arşivleri…
         Bazı yabancı ve tarafsız tarihçiler ve eserleri…
         ERMENİ İDDİALARINI YALANLIYOR…
          Yine kaynaklara göre; Ermeni nüfus kaybı 300 bin. (Tüm kayıplar, hastalık, tabii ölüm... vs) Müslüman nüfus kaybı ise 510 bin 713. E. KÜRKÇÜOĞLU; “ 1914-1919 yılları arasın da 519 Bin sivil halk Ermeniler tarafından katledildiğini” söylüyor.
          Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de ; ‘’ Ermenilerin soy kırım iddiaları, hukuken ispatlanamamıştır.’’ Diye karar vermiştir…      
         Ne yazık ki; Ermenilerin ve düşman devletlerin yalan uydurup söylediklerini, bizim içimizdeki bazı hainler de söylüyor!
        Bütün bunlar; (Belgeler ve deliller) Ermenileri, onlar gibi söyleyen devletleri ve içimizdeki devlet düşmanlarını yalanlamaktadır! İddiaları boşa çıkarmaktadır…
        Ne olmuş olmuş, keşke olmasa idi, keşke savaşlarda olmasa idi! Bu günde olmasın… 
         OLANLARI TARİHE, TARİHCİLERE BIRAKALIM. Siyasete malzeme yapıp intikam almağa kalkmayalım… 
       Bu tip olumsuz davranış ve sataşmalar; yeniden çatışmaların yolunu açabilir!
         Hoşça kalın, SALGIN İÇİN EVDE KALIN…                                           Uz. Dr. Ayhan YİĞİT