VEDAT KAN


Şiir Tadında Bir Gece

.


Uzun zaman olmuştu kendimi dinlemeyeli. Yalnızlığımın, akıl almaz ve kulakları sağır eden gürültüsü içerisinde, o kadar çok bunalmıştım ki, imdadıma “kandilleri aydınlatan kandillere” ithafen yapılan şiir dinletisi ağırlıklı gece kavuştu. Şifa niyetine dedik. Can niyetine dedik. Şifa bulduk, cana geldik elhamdülillah.

M.Hanefi İSPİRLİ hocamızın başkanlığında 18. Yılını dolduran, TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ DERNEĞİ nin Erzurum Şubesi, bu geceyi bizlere gerçek bir hediye olarak sundular. Değerli hocalarımız, kardeşlerimiz, ailelerimiz ve yarınlarımızın ta kendileri oradaydı. Sahne hazırlık çalışmaları esnasında babasının yaktığı muma gizlice üfleyip söndüren meleğimizin mutluluğu, şifamıza temel oluşturdu çok şükür. 

Abdurahman Zeynel hocamızın hikâyesinde buğulanan gözlerimizin pasını, M.Hanefi İspirli hocamızın “hiç” iyle giderdik ama Abdulnasır Kımışlıoğlu hocam tarafından okunan, rahmetli Reşat Coşkun hocamızın şiirine hüzün katmamaya çalışsam da, beceremedim. Sonrasında koptu kıyamet…

Sıcak ortamın, sıcak atmosferinde bizleri sıcak hayallerin tam ortasına atan ney ise damarlarımızın ritme eşlik etmesine sebebiyet verdi. Güzel insanların oluşturduğu, güzel bir ortam ve güzel bir gece. Unutulmazlar bahçemizin köşesinde elbette yerini aldı.

Emeği geçenlere, heyecan katanlara, renklendirenlere naçiz bir teşekkürdür, dilimizden dökülen. Elbette ki ev sahibine teşekkürü borç bilerek.

Nice bahane edilen gecelere, nice böyle güzel saatlere…