Mustafa Özdemir


Pırlanta Gençler

.


PIRLANTA GENÇLER 

Galatasaray’ın geçen haftaki derbi mağlubiyetinden sonra bile daima yarışın içinde olacağını söylemiştim ve rakiplerinin puan kaybettiği haftada kazanarak beni 
yanıltmadılar. Mücadelede tempo çok yüksek olmasa da sarı kırmızılılar Morutan ve Kerem ile üç puanı almayı bildi. Şu konuda kesinim, Burak Elmas ve Fatih Terim’in 2000 jenerasyonunu tekrar kurmak için yaptığı işler uzun vadede iş yapacak gibi. Galatasaray’ın dünkü ileri altılısının yaş ortalaması 22 idi. Bu müthiş bir şey. Gelecek için elbette çok umut verici. Hocanın Avrupa için planladığı şey, genç takımın birbirine uzun vadede iyice alışması. Herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor ama özellikle Kerem Aktürkoğlu’nun son maçlardaki özverisi görmezden gelinmez. Nitekim genç yıldız taraftarının önünde ilk golünü attı, bu onu daha da motive edecek. Kısaca Cimbom bu genç kadrosuyla yıllarca ligde iyi işler yapabilir. 

SAVUNMA HÜCUMDAN İSTİKRARLI 

Marcao ilk geldiği zaman eleştirilen bir transfer olmuştu çünkü o dönem Portekiz’de küme düşen Chaves’ten alındı. Ama şu an Avrupa’nın elit takımlarının radarında. Savunmacılar Marcao ve Nelsson şu an savunmalı olarak hücum oyuncularından daha istikrarlılar. Marcao Kerem ile yaşanan tatsızlıktan sonra baya kendini toparlamış gibi. Tabi sosyal medyadan duvar paylaşımı yapmazlarsa, bu işin şakası tabi. 

O TAM BİR BEYİN

Rumen Morutan, adeta bir 10 numara performansı vermeye çalışıyor. Şu an için tam olarak bir Sneijder diyemesek bile, iyi bir beyin olacak diyebilirim. Dar alanda attığı çalımlar, oyunu iyi okuyabilmesi, Galatasaray taraftarını mest etti. Bu performansı üzerine koyarsa teknik heyet bir 10 numara transferine ihtiyaç duymayabilir.