Hakan DİKMEN


Ne güzel söylemiş Ömer Hayyam

.


“Celladına aşık olmuşsa bir millet

İster ezan, ister çan dinlet

İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet

Müstahaktır ona her türlü zillet. “

Kimi zaman hepimiz yaşadığımız şehri düşündüğümüzde; ortada görünen gerçeklerle değil, kendi hayal dünyamız da yaşatmaya çalıştığımız, hasretini çektiğimiz şehirlerle kıyaslar, sonrasında da keşkelere, ahlara, vahlara ve pişmanlıklara sarılıp dururuz.

Zordur aslında dile getirmek. Dile getirilmez de

Dile getirilse de, önümüze örülen her sokak başındaki yıkıntılar yüzünden, şehrin çıkmaz sokaklarına takılır kalır dilde olanlar. Sanki bir kaderdir bu yaşadıklarımız. 

Sanki her şey bize verilmiş emirdir. Öyle dayatılır. Saltanatlarını sürdürebilmek için de öyle dayatırlar

Kendini adını bile yazmaktan aciz  kişiler mi. Kendini ifade edemeyen adamlar mı? Dünya görüşü kendi cebinden ibaret adam sayısını geçmeyenler mi. Kendi menfaatlerini her şeyin, üstün de sayanlar mı? Dersiniz.

Şehrimizin dillere destan meşhur mayıs tereyağını, siyasette yükselmek için davranış şekli sayanlar mı dersiniz. Bir takım kirli oyunlar sayesinde oturduğu koltuğu evrenin merkezine koyup, kıçını, en güçlü yapıştırıcı ile oraya yapıştıranlar mı dersiniz.

Kısacası dersiniz de dersiniz… Adını siz koyun

Sonra biri çıkar başka işi yokmuş gibi şehrin yetim  talihinin, insanların gittikçe basitleşen, yozlaşan takla sohbetlerinde şişirdikleri göbekleri ile değil, kralın çıplak olduğunu ortaya çıkarır.

Belki bilinen o klasik siyaset yazgısını  değişip yerine yenisi yazılacaktır artık…

AMA

Değişmeyen tek şey; Gelen onlarca peygambere inat, bir tane firavunun açtığı yolu tercih edenlerin bu şehir de eşeklere inat, güle oynaya baş tacı edilmeye devam edildiğidir…

Doğru ve Dürüstlüğü seven herkese saygılarımla

Hakan Dikmen