İbrahim Yürük


Motosikletli Taşımacılık

.


Motosikletli taşımacılık 2000’li  yıllarda  ilk restoranlarda evlere paket servisi ile başlayan ve aynı anda tüm sektörlerin evrak alışverişinde önemli bir yer tuttu.

    Trafiğin metropol şehirlerde arabaların zaman yarışında geride kalmasıyla iki teker  bir avantaj olarak  önemli bir  taşımacılık aracı oldu.Ekonominin önemli bir parçası olan taşımacılık sektöründe Motisikletli Kuryelik mesleği A2 ehliyete sahip olan tüm vatandaşların sarıldığı bir meslek oldu.

   Dijital çağda çeşitli  aplikasyonlar (mobil uygulamalar) aracılığıyla Evrak,yemek,market vb. bir çok ihtiyaç motosikletli kuryeler aracılığıyla kapıda ödeme ve online ödeme şeçeneği ile hayatta büyük kolaylık sağladı.

  

Gelelim son 2 yıldır pandemi döneminde bu mesleğin bu kadar popüler olmasına;

 Taktir edersiniz ki pandemide yasaklar insanların ihtiyaçlarını haftalık hatta aylık yapması için zorladı fakat insanlar mobil uygulamalar aracılığıyla  ve Motosikletli Kuryeler sayesinde istediği saatte ve istediği gıda,kozmetik,kasap,yemek vb tüm ürünleri kapıya spariş etme olanağı buldu,bu sayede mesleğin yasaklarda bile icra edilmesinden dolayı  ve diğer sektörlerde duraklama olmasıyla  her a2 ehliyeti olan bu mesleği yapmak istedi fakat  ne yazık ki üzülerek yazıyorum motosikletli kuryelik mesleğinin çok tehlikeli olduğunu  ve herkesin yapamayacağı  kazalar, olunca  ve 260 kişinin  vefat etmesiyle  bir kez daha net anlaşıldı.

 

 

Mesleğimize nerden başlayacağımızı,artılarını eksilerini,alınacak önlemleri,Ne kadar kazanıldığını,Esnaf kuryeliği ve SS’lı çalışmayı vb bir çok soruları bir sonraki yazılarımda siz değerli okuyucularımla paylaşacağım tekerinize taş değmesin sağlık günler dilerim.

 

 İbrahim Yürük

  

    Saygılarımla.