İbrahim Yürük


MOTOSİKLET,KULÜP AŞKI

.


Dışarıdan baktığınızda iki teker üzerinde sadece bir yere gitmekte olan birini görürsünüz değil mi?ama o hiç öyle değil.

 

Özgürlüğe sürer motorcu,aşkla sürer o kadar sever ki motorunu..

 

Çoğu insan motorcunun üzerindeki yeleği fark ediyordur belkide etse bile yeleğin üzerindeki logoları,simgeleri,apoletleri görmez,çünkü motosiklet aşkıyla henüz tanışmamıştır.

 

İki teker aşkı öyle bir şeydir ki binmeden, o özgürlüğü tatmadan o aşka düşemezsiniz.

 

Hele bir de kortejler vardır,hani o bir,bir geçerken bir türlü bitmeyen motosikletler,izlerken bile mutlu oluyor insan değil mi? Bir de sürdüğünüzü düşünün!

 Arabalarla yol giderken saatlerce sıkıldığınız yollarda, motosikletle giderken zamanın nasıl geçtiğini anlayamazsınız.Sürmesenizde arkada artçı olarak  yolculuk yapmanız bile mutluluk verir.

 

Ya motosiklet kulüpleri,hiç görmediniz mi? Eğer bir gün aynı renk yelekleri giymiş art arda, nizam içinde giden motisikletler görürseniz bilin ki bir motosiklet kulübü yanınızdan geçmekte.

 

Gelelim motosiklet külübü nedir?Kulüp aşkı nedir sorusuna.

 

Kardeşlik duygusu,dayanışma,yardımlaşma,gezi,

festival,sosyal sorumluluk projeleri,kamp,yarışma,eğlence ve sayamayacağımız kadar mutluluğu bir arada tutan bir çatıdır.Siz hâlâ bir kulübe üye degil misiniz? :)

 

Bitti mi? Hayır

 

Motosiklet Kulüplerine motosiklet büyüklüğü,küçüklügü, yani teknik açıdan söylemem gerekirse cc farketmeksizin üye olunabilir.Daha önceden yapmış olduğunuz planlara göre organizasyonlara katılabilirsiniz.

 Kimi zaman çoook uzaklara kamp yapmaya giderken kimi zaman sadece bir çay bahane ederek sahil kenarına motosikletleri çekip şahane sohbetler gerçekleştirebilirsiniz.

 

Peki kulüpler ücretli mi?

 

Bir çok dernek ve Kulüplerde aidat diyebileceğimiz simgesel ücretler olabilir, ama kimse zorla aidatı ver yoksa kulüpten çık demez,bu aidatlar sadece bir organizasyon yaparken maddi konularda sıkıntı çekmemek için çok küçük ücretlerdir.Örnek vermek gerekirse 30-50 yada 100 tl gibi aidatlarla bir çok organizasyonlara birlikte sürebilirsiniz.Bununla beraber hemen hemen tüm Sivil Toplum Kuruluşlarında aidat vardır.Nedeni Sivil Toplum Kuruluşlarının üye aidatları ve bağışlarla idare edildiğidir.Kira ve  diğer masraflar bu şekilde karşılanır buda gerekliliktir.

 

Başka ne faydası var? diye sorarsanız eğer şöyle ki,

 

Motosiklet sürüş eğitimi,sürüş güvenliği ve doğru ekipman,motosiklet kültürü,mukemmel arkadaşlar, sosyal çevre çok ama çok iyi kalbi olan insanlar tanırsınız,çünkü motorcular süper kalplidir,eşsiz güzel kalpleri vardır.Sosyal sorumluluk projelerinde yer almak,öyle bir şey ki sizde motosiklete binin loading süper kalp olur o derece