İbrahim Yürük


MOTOSİKLET TAŞIMACILIĞI SEKTÖRÜNDE YOĞUNLUKTAN DOLAYI  MOTOSİKLET KAZALARININ ARTIŞI

.


Merhaba sevgili Ajanstürk haber okuyucuları sizlere bu yazımda belkide okurken içinizin acıyacağı durumları anlatacağım,malum pandemi döneminden sonra her sektörde motosikletli taşımacılık artık neredeyse olmazsa olmaz oldu ve bu artık böyle devam edecek ama ne yazıkki motosikletli kuryelik mesleğinin çok acı taraflarıda var.
   
  Her hangi birinin bir kuryenin arkasına binip 100 metre dahi gitmesi bile korkmasına neden olurken bir kuryenin  günde 250 km yol yaparak şehir içinde hız baskısı (zaman baskısı) altında durmadan kimi zaman trafikte kimi zaman sokak aralarında adeta yarış yaparcasına sürmek zorunda olduğunu biliyormuydunuz?


  Son 1 günde 4 kazaya denk geldim,hemen hemen her gün 4 yada 5 kaza oluyor bazen ağır yaralanmalı,bazen ölümlü. Bugün bir kuryenin ayağı ters dönmüştü belkide sakat kalacak, peki bunun suçlusu kim? Hadi çabuk diyen patronmu?Yoksa kurye nerde kaldı diyen müşterimi?

  Kazaları her ne kadar eğitim ile ilişkilendiriyorlarsada bunun sebebi  aslında şirketlerin para hırsından dolayı kurye üzerindeki  zaman baskısı olduğu çok aşikar.


  Bir kurye günde 12 saat yağmur,çamur soğuk,sıcak demeden bazen yemek yemeye dahi fırsatı olmadan ve bir çok insanın şeytan icadı dedikleri iki teker ile ekmek mücadelesi verdigini unutmamak lazım,motosikletli kuryelik mesleği ÇOK TEHLİKELİ meslekler sınıfına girmeli.