İbrahim Yürük


KORKTUĞUM MEVSİM

.


Merhaba sevgili Ajanstürkhaber  okuyucuları iki teker haber kurucusu aynı zamanda bir kadın motosikletli kurye olan kıymetli emaktarımız Aygün Kahraman'ın  bir yazısını kendisinin izniyle  sizlerle paylaşmak istiyorum.


KORKTUĞUM MEVSİM


Ben Bir Motokurye Eşiyim


İşletme sahipleri siparişi alır unutur yada geç hazırlar ama tekrar aradığınızda çıktı efendim paketiniz yolda diyerek top kurye ye atılır ve kurye suçlanır .Aslında kendileri suçludur ama kuryeyi suçlalar.Bazen bir teşekkür bile etmeden kapıyı yüzlerine kapatırsınız.

 

Unutmayın ki onlarda insan

 

Sizler uzun kış geceleri dolmuş otobüs metro beklerken on dakikada içiniz titrer ya onlar o karda buz da soğukta iki teker üstünde sizlere zamanında yemeğinizi teslim etmeye çalışırlar. Buzlu yollarda yemeginiz size gelene kadar motosiklet kayar kaç kez kaza atlatır .Ama umursamaz öncelik her zaman sizleri memnun etmektir.Kış aylarında siparişleri yetiştirmek için ne kar nede yağmur dinlerler akşam kapı çalar yağmur yağıyorsa sırılsıklam olmuş evine gelir.Kar yağıyorsa kardan adam şeklinde içi titreyerek gelir evine hasta olur rapor alamaz .İzin alsa yevmiyesinden kesilir.Hasta hasta çalışıp iş verenler tarafından yüksek performans göstermesi istenir.Akşam ki hesap cirolarının daha fazla olması icin. .

 

Bilmezler ki hasta haliyle hem kuryenin hemde karşı tarafdaki insanların hayatını tehlikeye attıklarını görmezler.

Eşim siparişle çıkarken beni aradı bu insanlar bizi ne sanıyorlar diye !Ne oldu dememe fırsat vermeden anlatmaya başladı .Siparişi bir beyefendi vermiş eşim evde tek apartmanın önüne gelince arayın . Beyefendi beyefendi bakın size beyefendi diyorum .Kurye camiasında insanlar ekmek parası derdinde Kimsenin karısında, kızında ,bacısında gözü yok .Onlar iki teker üstünde çalışıyorlar ...

 

HA eşine güvenmiyor yada kıskanıyorsan o senin problemin benim eşime motokurye kardeşlerime abilerime suç atma ...

 

Kaç trafik kazasında motokurye arkadaşları öldü. Ogün içine kapanır ve düşünür sonra der ki birgün bende bu şekilde öleceğim der ağzını kapatırım. Sarılırız birbirimize ben ağlarım o kendini tutar (hani erkekler ağlamaz derlerya)göz yaşlarını içine akıtır.

 

Trafik kazaları demişken caddelerde hep motokuryeler suçlanır .Çünkü onlar hızlı gidiyormuş trafik kurallarına uymuyormuş.Acaba siz dört teker üstünde giderken bütün kurallara uyduğunuz için midir hergün trafik kazaları oluyor. Suçsuz insanlar ölüyor. Motosikletleri araç yerine koymazsınız.Devletin hak tanıdığı karayollarında seyir halinde gitmesine müsaade etmezsiniz. Sizler evinizde sipariş verirken motokuryenin göreviymiş gibi siparişin yanında özel ihtiyaçlarınızı (sigara alkol) vb. markete gidip almak zorunuza gider siparişin altına not düşülür. Gelirken alabilir mi diye ?Arkadaşlar bu insanlar motokurye motokurye sizin özel ihtiyaçlarınızı almak zorunda değiller.

Gece yarısına kadar çalışır yorgun bitkin evine gelir.Günün yorgunluğu stresi yüzünden okunur.Hoşgeldin derim sonra sessizce oturur düşünür .Bazen okadar gergin olur ki konuşmaya korkarım .Stresini yansıtır birşey sorsam bağırır çağırır aradan zaman geçer yanıma gelir gönlümü almaya çalışır.

 

Sizler diyeceksiniz ki madem bu kadar zor bir meslek neden yapıyor .Okumamış elinde mesleği yok .İki teker sevdasına düşmüş motosikletini ve işini seviyor.Birbirlerine okadar tutkunlar ki onlarda bu iki teker sevdası varken son nefeslerine kadar devam eder.