Hayrunnisa Şenkaya (psikolog)


İyileşmenize Yardımcı Olabilecek Bir Terapist Bulmak

.


Terapiden yararlanmak için zihinsel bir sağlık sorunu teşhisi konmuş olmanız gerekmez. Terapideki birçok insan, örneğin ilişki sorunları, iş stresi veya kendinden şüphe duyma gibi günlük kaygılar için yardım arar. Bazıları ise boşanma gibi zor zamanlarda terapiye başvuruyor. Ancak faydalarından yararlanmak için, doğru terapisti seçmek önemlidir - güvendiğiniz, size değer verildiğini hissettiren ve hayatınızda daha iyiye yönelik değişiklikler yapmanıza yardımcı olacak deneyime sahip biri. İyi bir terapist, daha güçlü ve daha bilinçli olmanıza yardımcı olur. Doğru terapisti bulmak için önce kişinin lisans eğitimini kontrol etmek önemlidir . Lisansı psikoloji veya psikiyatr olmayan terapi yapamaz . Lisansı psikoloji veya psikiyatr değilse örneğin sosyoloji veya işletme terapi yapamaz . Sertifikalar bizim için önemli değil önemli olan lisans derecesi , lisansı farklı olup 100 saat eğitim almasıda onu psikoloji alanında yetkin yapmaz . Psikoloji ve psikiyatr ruh sağlığı uzmanlaridir ve işin ehlidirler. Neden ilaç değil de terapi?Her gün bir hap alarak sorunlarınızı çözebilme düşüncesi kulağa çekici gelebilir. Keşke o kadar kolay olsaydı! Zihinsel ve duygusal sorunların birden çok nedeni vardır ve ilaç tedavisi tek elden bir tedavi değildir. İlaç bazı semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir, ancak yan etkileri de vardır. Ayrıca, “büyük resim” sorunlarını çözemez. İlaçlar ilişkilerinizi düzeltmez, yaşamınızla ne yapacağınızı anlamanıza yardımcı olmaz veya neden sağlıksız seçimler yapmaya devam ettiğiniz konusunda size fikir vermez.

Rahatsız edici duygu ve düşünceler genellikle tedavi sürecinin bir parçası olarak ortaya çıktığından, terapi zaman alıcı ve zorlayıcı olabilir. Bununla birlikte, terapi, semptomların giderilmesinin ötesinde uzun süreli faydalar sağlar.

PSİKOLOG HAYRUNNİSA ŞENKAYA KİMDİR ?

İstanbul Aydın üniversitesi psikoloji lisansı mezunudur . Danışanlarını daha iyi tanımak için bilişsel davranışçı terapi, çocuk psikoterapisi, psikodinamik terapi, aile terapisi eğitimlerini almıştır . Psikoloji lisans süresince Çağlayan adliyesi , vakıf üniversitesi hastanesi , büyükşehir belediyesinde stajyer psikologluk yapmıştır .  Uzmanımız online ve yüzyüze terapi yapmaktadır

 

Psikolog Hayrunnisa Şenkaya

 

 iletişim: psk.hayrunnisa@gmail.com