Mustafa Özdemir


İYİ BAŞLANMIŞTI, OYUN YUNANLARA DÖNDÜ

.


Sarı lacivertliler aslında maça istediği gibi başlamıştı, İrfan ve Berisha ile yakaladığı fırsatlar vardı. İrfanın ceza sahası dışından direkten dönen topu, Berisha’nın az farka auta giden bir serbest vuruşu vardı. Şanssızlık vardı. Avrupa Ligi’nde son maçlar öncesi Olympiakos deplasmanından puansız dönen Fenerbahçe grupta 5 puanda kaldı, Olympiakos ise 9 puana yükseldi. Fenerbahçe’nin yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etme şansı kalmadı. Gruptaki diğer maçta E. Frankfurt ile Antwerp Almanya’da 2-2 berabere kaldı. Böylece Frankfurt ve Olympiakos tur atlamayı garantiledi. Fenerbahçe ise yoluna UEFA Konferans Ligi’nden devam edecek.

 

DERBİ MORALİYLE GİDİLMİŞTİ

 

Geçtiğimiz hafta sonu kazanılan derbi moraliyle gidilen deplasmanda moraller iyiydi, ayrıca bir önceki Antwerp galibiyeti grubun matematiğini değiştirmiş ve bu maça daha inançlı gidilmesini sağlamıştı. Derbi formasyonu 4-3-3 ile sahaya çıkıldı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü Olympiakos aldı. Atakları arttırdı ve 89’da Tiqinho ile golü buldular.

 

PEREİRA’NIN ANLAMSIZ DEĞİŞİKLİKLERİ

 

Pereira’nın 65’te sahanın en iyilerinden İrfan’ı çıkarıp futbola küsmüş Pelkas’ı oyuna almasına ne diyelim? İlk yarı istatistiklerde Fenerbahçe iyiyken hem rakip teknik direktörün üstün hamleleri hem de Pereira’nın kötü hamleleri nedeniyle kötü bir ikinci yarı oynandı. İrfan’ın erken çıkarılması, Ferdi ve Szalai hamleleri ile birlikte tüm defans hattının ve sistemin değişmesi açıklanamaz bir durum.