Enver Güler


HÜKÜMETE DERDİNİ ANLATAMAYAN ERZURUM SİYASETÇİLERİ

Erzurum’da şu an uçak bileti fiyatlarının yüksek oluşunun, CAT3 sistemiyle doğrudan ilgisi varmıdır.


1 - ILS'yi söktüren CAT 3 sistemini kurduramayan ve  bir kış turizim şehri olan Erzurum'da hava koşulları nedeniyle uçak iptallerine neden olan DHMİ Genel Müdürü istifa edecekmi.
2 -Naci Cinisli ,İYİ Parti Erzurum Milletvekili Twitter'de yayınlamış ifade aynen şöyle, " Dün DHMİ Genel Müdürü ile TBMM'de görüştüm Erzurum Havalimanının durumunu sordum. CEVAP" Geçen seneden daha kötü olmayacak"
Erzurum'a hizmetin her daim KÖTÜ  olduğunun farkında . Klasik yeni AK dönem zihniyeti. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek.
3 - Erzurum uçak seferlerinin iptal edilmesi ve fiyatların yüksek olmasına, Erzurum'da bulunan oda başkanlarını ilgilendirmiyormu, neden tepki göstermiyorlar.
4 - Erzurum uçak seferlerinin iptal edilmesi ve fiyatların yüksek olması sadece bir kesimi ve gazetecilerimi ilgilendiriyor.
5 - Erzurum Milletvekillerinden özellikle iktidar Milletvekillerinden neden konuyla ilgili olarak neden  bir açıklama gelmiyor.
6 -CAT3 sistemiyle doğrudan ilgili olarak yüklenici firmanın cezalandırılması gerekmiyormu.
7 - DHMİ Müdürü ve yüklenici firma Erzurum Valisini neden yanlış bilgilendirdiler.
8 - Erzurum kış turizmi için hedeflenen Turist sayısının hesabını ve Erzurum'un zarar ettiği bu ekonominin bedelini kimler ödeyecek.
9 -  Erzurum’daki bu sorun, hükümete derdini anlatmakta yetersiz kalan Erzurum siyasetinin sorunudur. 
10 - Erzurum’daki bu sorun hükümetin sorunu değildir.Bu sorun, Erzurum’da hangi işin, nerede ve nasıl yürütüldüğünü takip edemeyen Erzurum bürokrasisinin sorunumudur. 
11 - Erzurum, hiçbir dönemde böylesi bir ihmal, sahipsizlik ve çaresizlikle karşı karşıya kalmamıştır. Nedeni seçmenlerimiz tarafından bilinçli bir şekilde düşünülmesi gerekmezmi.
12 - Yetkililerce Sefer sayılarının kısıtlanmadan, günün belirli ve makul saatlerine planlanması ve bu yolla bilet fiyatlarının da aşağıya çekilmesi sağlanmalıdır.
13 - Erzurum’da şu an uçak bileti fiyatlarının yüksek oluşunun, CAT3 sistemiyle doğrudan ilgisi varmıdır.
14 - Yaklaşık bir haftadır devam eden uçak fiyatlarının tepkisi  ve kurulması gereken CAT3 sisteminin kavuşmaması yüzünden iptal edilen uçak seferlerinin üzerini ört bas etmek ve gündemi değiştirmek amaçlımı sayın Bakan Albayrak Erzurum'a geldi.
15 - Konuyla ilgili olarak  İktidar Milletvekilleri çözüm bulunmasa Erzurum Siyasetinde çok dengeler değişeceği görülmektedir.