ayhan yiğit
7.07.2022 23:01:45
çok güzel tebrik ediyorum...yazmalı, çizmeli ve söylemeli ki; belki tedbir alırlar, ben uzunca yazdım bakalım, bu sefer yetkililer harekete geçerler!


Ayşe KOÇ


Her türlü şiddete hayır

.


Can vermek bu kadar kolay olmamalı . Konya' da yaşanılan olay karşısında tepki olarak göz yaşından ileri gidemiyoruz . Kendi hayatını  insanların canına adayan bir doktor canice katlediliyor. Yanında olmak isteyen meslek taşları ise aynı şiddet eşiğinde engellenilmeye çalışılıyor.

 

Oysa ki ne emek ve başarı vardı ortada . Nice canlar emanetti buz kesmiş ellere.

Covit zamanında bile kendi canını göz ardı edip halka yardım eden doktora  karşılık olarak hayatına son verilerek ödüllendiriliyordu. 

 

Ölüm bu kadar basit olmamalı . Ölmek ise bir sanilere sıpdırılmamalı. Kader algısı altında son nefesi buraya kadarmış sebebi de bu olmuş değildi yaşanılanlar .

 

Nasıl insanlıktan çıkıpta kendi nesline bu kadar kör olabiliyorsun . Ölüme terk edilen bir doktor . Oranın güvenliğinden sorumlu bir güvenlik görevlisi . Sağlığımızı emanet ettiğimiz bir can . Canımızın güvenliğinden sorunlu bir diğer can. Nasıl bir ikilem? Nasıl bir döngü ?  Elde edilen ise son verilmiş  iki nefes .

 

Çözün müydü bu yaşanılan ? Ne uğruna sona ermişti yaşam?

 

O psikoloji asla öğrenilemez elbet  sonuçlarla değerlendirilir ve cani kılınır.  Biz biliyoruz ki olay ne olursa olsun hiç bir sebep bir diğerinin hayatına son vermekle sonuçlanamaz. Canın hiç kıymeti kalmadı bu zamanda . İnsanlar adak karşılığında kesilen kurbanlar gibi adanıyordu. 

 

Görmezden gelinmesin ki başka canlar da alınmasın .

 

Biz birlik oldukça , biz biz olmayı başara bildiğimiz zamanda bu katliamlar son bulur . Aksi taktirde nice bu gibi olaylar la karşılaştık ve karşılaşmaya da devam edeceğiz .

 

Her türlü ŞİDDETE  HAYIR  .