Hakan DİKMEN


Haydi Şimdi Gidin kumda Oynayın…

.


Evet, 28. Dönem Milletvekilli ve Cumhurbaşkanlığı seçimi 14 Mayıs Pazar günü kazasız belasız bir şekilde yapıldı. Bu seçime katılım diğer seçimlere nazaran yüksekti, Beklentilerin fazla olduğu olgun bir seçimi gerçekleştirdik. Birilerinin dile getirdiği korkular, kuşkular, endişeler boşa çıktı. Beylerin diledikleri olmadı hayalleri suya düştü.

Millet ittifakının sürekli dile getirdiği seçimde olayların çıkmasından, sandıkların kaybolmasından, oyların değiştirilmesinden korkuyoruz ifadesi. AKP’nin kaybedeceğine öylesine inandırmışlar ki kendilerini, seçim gecesi ortalığın karışmasından endişe ediyor, sevinç gösterilerini bile erteleme kararı alıyorlar. Şükür ki korkuları başa gelmedi ve çok heyecanlı ama çok sakin bir seçim yaşayarak, demokrasinin hakkını milletçe verdik, tadını çıkardık. Kimimiz sevindi, kimimiz üzüldü sonuçlara. Sandık sonuçlarına sevinenler taşkınlık yapmadı, üzülenler sabaha kadar sinirlerinden uyuyamadı. Kim ne söyler söylesin, seçimin güvenliğine ilişkin önlemler iyiydi. Oy verme işlemi iyi sağlanmıştı doğrusu. Partilerin bir metrelik oy pusulası ile Cumhurbaşkanı adaylarının bulunduğu  küçük pusula hayli zorladı milleti. Kâğıtlar iyi katlanacak, mühürler üste gelecek, zarflar özenle kapatılacak filan ama yine de düzgün gitti işler. Geçmiş seçimlere baktığımızda, bu seçimin daha efendice yapıldığını söyleyebiliriz. Yiğidi öldür, hakkını yeme.

Buraya kadar her şey tamam. Sandıklar açıldığında AKP’nin mağlubiyetine bütün dünya şahit olacaktı. Sözüm ona Millet ittifakı çok iyi bir kampanya yapmış, Haydi deyip meydanlara inanılmaz kalabalıkları toplamış, çok gösterişli mitingler düzenlemişti. Reklam kampanyaları da fevkaladeydi. Sana söz bahar gelecek vurguları, haydi Türkiye nidaları, 6 benzemez ile iki büyükşehir belediye Başkanının söylemleri harikaydı. Gerçi ilkbaharı beklerken sonbahara yakalandılar ama yapacak pek bir şey de yok. Vaatleride iyiydi doğrusu. Aç tavuk kendini darı ambarında sanır misali ortada olmayan parayı, bol keseden dağıtıp durdular yine.

 Uyuşturucu parasından vergi alacak,Tefecilerden300 milyon dolar getirecektiler. Reis ne yaptıysa onlar tersini yapacak, LGBT’lilere ve Terör örgütlerine daha çok hürriyet, Bebek katili Apo’ya ve diğer eli kanlı örgüt liderlerine tam özgürlük verecek, Parlamenter sisteme geri dönecektiler. Fazla uzatmayayım, bu vaatlere bakıp da oy vermek mümkün mü?

Milletin oylarını çantada keklik sayarak, akşam oturdular televizyonların başına. Çekirdek çitleyip durdular. 18.30 da, sandıklar açılmaya ve millet ittifakını şaşkına çeviren sonuçlar gelmeye başladı. 6 Şubatta merkez üssü Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen yüzyılın afeti diye dile getirdiğimiz depreme zamanında müdahale etmediği iddia edilen AKP var ya, deprem bölgesindeki oyların çoğunu aldı. Maraş, Antep, Hatay, Malatya, Adıyaman adeta sandıkları patlatıyor, AKP’ye oy yağdırıyordu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Marmara ve Karadeniz bölgesi inanılacak gibi değil, AKP’den yana tercihini kullanmıştı.

İHA, SİHA, TOGG düşmanları tepetaklak olmuştu. Millet patates, soğana değil milli ve yerli olan teknolojimize hasretti. Tüm anket şirketleri de yanıldılar, yanılttılar milleti. Eriyecek diye bekledikleri MHP bile 50 vekil çıkardı. CHP’ nin tüm desteklere rağmen oyunu arttıramaması,6’lı masanın saç ayağının (Deva-Saadet-Gelecek)CHP’ye katkıda bulunmak bir yana,40 mebusunu da alması, şaşkınlıkları arttıran sonuçlardı. Yapılan onca karamalama kampanyaları, propagandalar kuş olup uçmuş, yapılan çabalar bir çırpıda heba olup gitmiş, millet ittifakı sonuçta Cumhur ittifakına yenik düşmüştü.

28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci tur seçime gideceğiz. 

Bana sorarsanız, Reis bu sefer farkı daha da fazla açabilir. Ama yapacak bir şey yok. Yine Kılıçdaroğlu haydi gidelim diyip şaşkınlıktan yürüyen merdivenden ters yönde gidecek. Ümit fakirin ekmeği, ye Memed ye…

Bu arada seçimin galibini kutlamak, yıllardır yapamadığını şimdi yapıp istifa etmek ve sonucun ülkemiz için hayırlı olmasını da dilemek lazım