Enver Güler


Hava alanına isim buldum.!"UÇAKLAR İPTAL HAVA ALANI"

Memleketin sahibi yok. sahibi yok .sahibi yok


Sevgili Okurlarımız;


Memleketin sahibi yok. sahibi yok .sahibi yok


Memleket kimsesiz, memleket yetim, memleket sorunlar yumağı…

Almış başını gidiyor.


Uzayıp gider memleket söylemleri.


Erzurum tarihi dokusuyla, kültürel yapısıyla bir dünya şehri.


Yiğit ve vatansever insanların yaşam bulduğu bir hoşgörü şehri..


Birileri sanki Erzurum'a,  turizm hareketini kesmek, köstek olmak istiyor gibi.


Türkiye´nin ve Dünyanın en pahalı uçak bileti Erzurum' a ve Erzurum'da  yapılan uçuşlarda. Meselesini tartışırken  Diğer bir mesele Neymiş efendim Havaalanının ismi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın  ismi olsun önerisinde  bulunuyor.

 Sağolsunlar havaalanının bulunduğu durumdan haberdar olanda yok. Bunları yazmak için çok neden var.


Nedenini sorduk, uçakların doluluk oranı yüksekmiş. Maşallah şimdi uçakta yok ,seferler peş peşe iptal haberleri geliyor.

Nedeni Erzurum Havalimanı'na kurulması gereken ve uçakların sis veya kar yağışında görüş mesafesi 150 metreye kadar düşse bile rahatça inip-kalkmasını sağlayacak CAT 3 sistemi ihmaller zinciri yüzünden yetiştirilemedi. Kış da gelip çatınca, uçak iptalleri de peşpeşe gelmeye başladı.


Geçen Erzurum Valisi Okay Memiş'in Radyo Ritm'deki açıklamalarını dinledim, Vali bey  "Yüklenici firma bizi hep ‘yetişecek efendim’, ‘iş bitecek’, ‘kışa kalmayacak’ diye bilgilendirdi" diyerek, geçiştirmeye çalıştı. inanamadım...


 Hiç gidip kontrol etmedinizmi.


İşin önemli bir tarafıda Havaalının CAT 3 Sisteminden haberi dahi olmayan bir Erzurum Milletvekili sağolsun Erzurum olan Havaalanının ismi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ismi olarak değiştirilsin diye teklifte bulunuyor. Erzurum sevdalıları; 


Ben açizane havaalanına isim buldum. "UÇAKLAR İPTAL HAVAALANI"


Sayın Milletvekillerimiz, Siyasilerimiz,Erzurum valimiz Şuan 3 santim kar yağmasıyla Erzurum havaalanında uçak seferleri peş peşe iptal oluyor. Neymiş efendim CAT 3 sistemi ihmaller zinciri yüzünden yetiştirilemedi.  " Sayın valim kendi gözlerinizle bu işin yetişmeyeceğini nasıl tespit edemediniz de, DHMİ Müdürü ve yüklenici firmanın sorumsuz yöneticilerinin söylemlerine inandınız?"


 Bu işin baş sorumlusu, şehrin mülki idare amiri olarak sayın Vali'den ve Milletvekilerimizden başkası değildir. Öyle, ya emrinizdeki DHMİ Müdürü  gerçekleri anlatmadımı.


Erzurum siyaseti böyle bir durumda ve dönemde seferber olmayacaksa, ortak hareket etmeyecekse ve bu şehir halkı adına girişimde bulunmayacaksa, daha ne zaman harekete geçecek? 


Bunun Hesabını Sayın Cumhurbaşkanımıza ve kamuoyuna nasıl vereceksiniz.


Sevgiyle kalın?