Hayrettin Bulut


GEC KALDINIZ

.


 

Umit fakirin ekmeği

Birlokmada sen cal

İşin neresinden bakarsanız bakın işin ucu gidip gelip garibana dokunuyor bakın daha geçtiğimiz aylarda zamlanan ekmek yine bin türlü bahanelerle zamlandı.

 

Bursa Fırıncılar Odası, artan maliyetler nedeniyle ekmeğe iki ayda ikinci kez zam yaparak, 2,5 liradan satılan 200 gram ekmeğin fiyatını 3 liraya yükseltti.

Bursa’da daha önce 2 liradan satılan 200 gram ekmek, Aralık ayında yapılan zamla 2,5 liradan satışa sunulmuştu. Fırıncılar Odası, artan maliyetler nedeniyle ekmeğin fiyatını pazartesi gününden geçerli olmak üzere 3 liraya yükseltti.

 

Aslında ekmeği kimler yiyor, bir ona bakalım ekmek garibin,gurabanin ve dar gelirli fakir ailelerin karnını doyurmak için çok kullandığı gıdadır.

 

HALK EKMEĞE DE YÜZDE 37 ZAM YAPILMIŞTI

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BESAŞ yönetimi Ocak ayında, dar gelirli vatandaşın ekmeğine yüzde 37,5 zam yaparak, 400 gramı 2 liradan sattığı ucuz ekmeğin fiyatını 2 lira 75 kuruşa çıkarmıştı.

 

Oysaki belediye zam yapmayabilir vatandaşa uygun maliyetlerde sunabilirdi

Mualesefki artık garibanda alamaz duruma geldi şimdi bir hesap yapalim  emekli bir vatandaş 2500 lira maaşıyla neler alabilir

4 kişilik bir ailede  eliktiri faturası yüzde yuzelli almış dogalgaz hakeza su faturası artmış

600 dogalgaz 400 elektirik 200 su saglik eğitim, ulaşım ve gıda masraflarını saydığınızda emeklinin  hesabı sıfıra,sıfır

Yani tamtakir kuru bakır kalır ay ortasında  ekmek almaya bile parası kalmaz

 

Zaten  fakir et alamaz,kavurma,buftek alamaz ,gariban köfte alamaz garibin bir ekmek almaya parası vardı

 

Beyler buyrun  gec kaldınız onada

 zam yapın 

 

Hayrettin bulut