Mustafa Özdemir


Fırtına "kasırgaya" Dönüyor

.


 

Lider Trabzonspor geçmiş sezonlara göre eskiden olmayan bir çok başarı ve konsantrasyonu bu sezon oynadığı topla gösteriyor. Parolası mutlak şampiyonluk olan ezeli rakiplerinin puan kayıpları yaşadığı haftaları avantajlara çevirebiliyor. Bu durum değişimin, dönüşümün basit ama hedef yolunda en önemli detay parçası. Gaziantep karşısında da 3-0 gibi net bir skor aldı ve en yakın takipçisi Hatayspor ile arasındaki fark yedi puan oldu. Tam kapasite seyirci serbestliği geldikten sonraki bu ilk iç saha maçında ortalama 40 bin kişilik taraftar katkısı bir başka önemli avantajı oldu Trabzonspor’un. Abdullah Avcı’nın mesajlarından çıkardığımız özet ‘birlikte oynayalım’ şeklindeydi ve oldu. Teknik adamların tüm planları her zaman tutmaz, ama Abdullah hoca ile bambaşka bir ivme yakaladı bordo mavililer. Ayrıca takımda yürüyerek çalım atan Nwakaeme gibi bir adam olunca böyle oluyor, bu maçta Djaniny’e güzel bir asisti de var.

NE GOL ABDÜLKADİR!

Uzun süredir duran toplarda böyle uzaktan ve güzel yere giden bir gol izlememiştik. Günay’ın birazda önde olduğunu görüp Allah ne verdiyse vurdu ve jeneriklik bir gol izledik. Çok sakatlıklarla boğuştu ama kondisyon kazanmış gibi bir görüntüsü vardı. Abdülkadir’in bu golü zaten nasıl ciddi çalışıldığını gösteriyor, antremanlarda sadece oyun içi taktikler değil serbest vuruş antrenmanları da çok çalışılmış. 

ARDA GÜVEN VERİYOR

Bordo mavili takımda as kaleci Uğurcan Çakır’ın yokluğunda kaleyi devralan 20’lik genç Arda kalede sağlamdı. Antep’in stoperi Djilobodji’nin kafa vuruşundaki uçup yükselerek kurtarışı çok güzeldi. Fotoğraf çektirdi adeta. Bir çok yıldızı Türk futboluna kazandıran Trabzonspor bu genç kaleciyide kazandırmış gibiydi.

SONUNU GETİRMELİ

Trabzonspor takımı  o sene bu sene olmasını istiyorsa mutlaka son haftaya kadar istikrarını korumak zorunda. 2019-20 sezonunda 27. haftadan sonra takım demoralize olmuş ve şampiyonluk Başakşehir’e kaptırılmıştı. Hemde 34. hafta fark dörttü. Yani buna kılpayı kaçan bir şampiyonluk diyememiştik. Şampiyonluk gerçekten isteniyorsa bunun için son hafta maçlarını iyi bir sonla getirmek gerekiyor, bu işin gerçek bir kısmı. Zor virajları geçmek gerekiyor çünkü hemen hemen her takım bunları yapmak zorunda kalıyor. Küme düşmeme mücadelesi veren takımlarda dahil. Çünkü Trabzonspor bu şekilde şampiyonluk parolasıyla çıkılan son sezonu 2019-20’de bu sorunu yaşamıştı. Önümüzdeki haftalar ne gösterir göreceğiz.