Mustafa Özdemir


FIRTINA DİNMİYOR

.


Adana Demirspor'u sahasında 2-0'lık skorla deviren Karadeniz ekibi 1995-96 sezonunun ardından tarihinin en uzun yenilmezlik serisi rekorunu da kırmış oldu. Bordo-mavili ekip, 2003-2004 arasından bu yana ilk kez üst üste sekiz galibiyet alarak tarihe geçti.

BASKIYI KIRMAYI BİLİYORLAR

Bu Trabzonspor baskıyı kırmayı da biliyor. Oynadığı maçlarda rakip iyi başlasa bile, Adana Demirspor bunu 26. dakikaya kadar başarabildi. Bu dakikada sağdan Dorukhan’ın ceza sahası içerisine çevirdiği topta Nwakaeme ile önce direği, dönen topta ise ağları bularak takımını 1-0 öne geçirdi. 54’te Marek Hamsik ile farkı ikiye çıkardı. İlk golü atan Nwakaeme’nin ceza sahasına açtığı müthiş ortada topla buluşan Hamsik oldukça soğuk kanlı bir vuruşla topu kalecinin yanından ağlara gönderdi. Son yıllarda dört büyüklerin baskılı başladığı maçlarda çoğu zaman öne geçtiğini ve kazandığını görüyoruz. Ama rakip onlara karşı iyi başlarsa muhakkak golü buluyor. Trabzonspor bu anlamda bunun tersini başarıyor. İyi başlamasa bile sonuca gidiyor ve kazanıyor. Şampiyonluğa gönülden inanılmış olduğunu her hafta taraftarına daha da inandırıyor.

KARTAL 1-1 ERİYOR

Beşiktaş, Süper Lig'in 15. haftasında Kasımpaşa ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte siyah beyazlıların ligdeki galibiyet hasreti 5 maça çıktı.

İLK DEVREYE BAK, BİRDE İKİNCİ DEVREYE!

İlk yarı Beşiktaş Kasımpaşa'ya göre biraz daha iyiydi maçta. Golün haricinde iki tane daha atabilecekleri pozisyon var yan ortalarda. Kasımpaşa biraz tutuktu.

Kasımpaşa'nın tutuk olmasından dolayı Beşiktaş için net bir şey söyleyemiyorum. Çünkü Kasımpaşa bir Süper Lig takımı gibi oynamıyordu ilk yarı. Acaba onun yüzünden mi siyah beyazlılar biraz daha iyi gözüktü diye düşünüyorum. Nitekim Kasımpaşa bu oyunu ile bu maçı. döndüremezdi. İkinci yarı başladı. Beşiktaş sahada hiç yok. Bütün toplar Kasımpaşalı oyunculara gidiyor ve bütün futbolu tam saha Kasımpaşa oynuyor. Peki bu toplar Kasımpaşalı oyunculara neden gidiyor da Beşiktaş’lı oyunculara gelmiyordu, çünkü futbolun gereğini Kasımpaşa’lı oyuncular yapıyorlar ikinci yarıda.

Boşa çıkıyorlar, pas yapıyorlar, kaptırdıkları topları pres yapıp tekrar anında alıyorlar ve Beşiktaş bu Kasımpaşa'ya ikinci yarı hiç bir şekilde tepki gösteremiyor. Nitekim bağıra bağıra gol geliyorum dedi ve oldu. Eğer ikinci yarı bu Kasımpaşa bu demoralize Beşiktaş'ı yenemediyse muhakkak maç sonu üzülen topçuları olmuştur. Tabi şunu da söylemek lazım, ikinci yarıdaki Beşiktaş gibi bir takımı da bir daha zor bulurlar.

Yönetim ve teknik heyet hakemlere, rakiplere, basına laf yetiştireceğine burada suçlu arayacağına kendi içlerine dönsünler, bu Beşiktaş enkazını ayağa kaldırsınlar. Hakem hiç zorlanmadan düzgün maç yönetti.

ASLANDA KÖTÜ GİDİŞAT DEVAM ETTİ

Galatasaray, Süper Lig'in 15. haftasında Altay ile 2-2 berabere kaldı ve galibiyet hasreti 4 maça çıktı. Sarı-kırmızılılar, bu sonuçla birlikte lider Trabzonspor'un 16 puan gerisinde kaldı. Tam 18 yıl sonra Süper Lig’e çıkan İzmir temsilcisi bu deplasmanda Galatasaray’dan puanı almayı başardı.

İLK YARI ALTAY İSTEKLİYDİ

Pinares ve Rodrigues ile atak organizasyonlarını iyi yaptılar ve attıkları ilk golde ceza sahası içinde hızlı ve isabetli tek pas yapmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdiler. Galatasaray bunu ancak Marcao’nun pasında ceza sahası sağ çizgisinde topu alan Feghouli ile yaptı. Onun tek topla içeriye çevirdiği topta zaten Halil ile gol oldu.

CEZA SAHASINDA BİTİRİLEMEYEN POZİSYONLAR

Aslanın Mısırlı forveti Mostafa Mohamed her geçen gün daha vasat bir oyun ortaya koyuyor. Beşiktaş maçında kaçırdığı penaltıdan beri iyice vasata sardı. Bu arada uzun süre sonra Galatasaray’ın kornerden gol bulduğuna şahit olduk. Diagne iyi yükselip temiz bir kafa vuruşuyla Galatasaray’ı 2-1 öne geçirdi.

PENALTI ÇOK TARTIŞMALI

Altay’ın beraberliği bulduğu penaltı golü zor bir pozisyondu, şahsımca penaltı değildi. İbrahim Öztürk’ün ceza sahasına indirdiği top Berkan Kutlu’nun omzuna çarpıyor. Bizim ekranda gördüğümüz açılarda penaltı çalınacak bir pozisyon olmadığını gördüm. VAR hakemi bir buçuk dakika kadar baktı pozisyona. Bu kadar uzun süre bakılacaksa bir pozisyona, hakemin kafasında bir soru işareti var demektir. Muhtemelen vücuttan gelip eli açıktı gibisinden düşünülerek bu penaltı verildi. Ama İbrahim kafayı vurduğu an top direk Berkan’ın eline gelse, penaltı diyebilirdim ama bizim yayıncı kuruluştan izlediğimiz açılara göre bakarsak pozisyon şahsımca penaltı değildi.

BU HAFTA DÖRT DÖRTLÜK FENER

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında ağırladığı Çaykur Rizespor'u 4-0 mağlup ederek zirve iddiasını sürdürdü. Fenerbahçe, bu sezon ligde ilk kez bir maçta 3 gol attı.

BÜYÜK TAKIM GİBİ

Sarı lacivertlilerin kötü gidişatı artık bitmeliydi ve Galatasaray ve Beşiktaş’ın puan kaybettiği hafta kazanarak zirve iddiasını sürdürüyor. Geçmişte Süper Lig’de  son hafta şampiyonluk kaçıran takımların çok olduğunu düşünürsek bunu söyleyebiliriz. 3-0 öndeyken bile skora yatmayıp dördüncü golü ararsanız şampiyonluk yolunda varsınız demektir. Tabi ki Trabzonspor’la puan farkı çok, ama haftaya oynanacak Gaziantep ve sonrasında Beşiktaş ile oynanacak maçlar düşünüldüğü zaman önemli bir galibiyetti.

SZALAİ YİNE YENİDEN

Durum 0-0’ken Umar’ın bir topunu çizgiden çıkarması, ilk yarı iki tane yüzde yüzlük golü önlemesi, ve tecrübeli stoperin iki asist yapması onun adına iyi oldu. Pereira’ya adeta bende buradayım dedi.

SERDAR “DURMADI”

Bu sezon ilk defa dört gol attı sarı lacivertliler. Serdar Dursun’un bu sezon ilk hat tricki oldu. Kariyerinde beşinci hat tricki oldu. Takım içi rekabet açısından, istek ve azim açısından, devamı gelmeli çünkü Fenerbahçe’nin buna inancı var, kadrosu da yeterli.