Nurettin DUMLU


Erzurum ve İYİ Parti

Erzurum ve İYİ Parti


Siyasi çalışmaların odağı haline gelen ve her daim kurulduğu günden bu yana yoğun eleştirilerin ve siyasi hareketliliğin kaynağı haline gelen İYİ Parti Erzurum teşkilatında son olarak, Genel Başkan Akşener tarafından İl Başkanlığı görevindeyken Yakutiye İlçe Belediye Başkan adayı olarak ilan edilen Fatih Güney’in yerine, yine Genel Başkan tarafından il başkanlığına atanan Ensar Nuhoğlu, görevi devralarak hız kesmeden çalışmalarına başladı.

Kendisi Pazaryolu İlçemiz nüfusuna kayıtlı bir vatandaşımız ancak siyasette yeni birisi değil, aynı soyadı taşıyan ve akraba olan siyasetçimizde mevcut. 

Ensar Nuhoğlu, her ne kadar Erzurum için il başkanı olarak gönderilse de; Erzurum’da var olan, ancak bazı durumlardan dolayı bir araya gelemeyen ve kendilerini ifade edemeyen İYİ Partinin, bu şehirdeki teşkilatlarının tamamını tek bir çatı altında toplayarak, oluşan siyaset boşluğunun meydana getirmiş olduğu çalkantıları ortadan kaldırmaya gönderilmiştir.

Bu konuda ne kadar başarılı olur, amacına ne doğrultuda ulaşır kısa bir zaman sonra görmeye başlarız ancak görünen odur ki İYİ Partide başlayan ve yavaş yavaş şehir geneline yayılan dalgalanmaların önünü alarak, dağılmaları engellemeye çalışacağı da bilinmelidir. 

Nuhoğlu; görevinin ve bulunduğu şehrin kozmopolitik durumunu göz ardı etmeden, atacağı adımları bu çeşitlilik esası üzerine inşa etmesi durumunda başarıya ulaşma yolunun açılacağı bilinciyle hareket edeceği tahmin edilmektedir. Çünkü bizlere iletilen bilgiler ışığında Nuhoğlu’nun her ne kadar görevine başlamadan önce şehir ve siyaset yapısı hakkında araştırma yaptırdığı ve alınan raporlar neticesinde planlama yaparak geldiği belirtilse de, İYİ Partinin toparlanama sürecinde Nuhoğlu’nun özel çabalarına da ihtiyacının olduğu görülmektedir.

Planlı ve kapsamlı olarak atacağı adımların çalışmalarını birkaç güne kadar kamuoyuna açıklayacağını tahmin ettiğim Başkan Nuhoğlu’nun İYİ Partiyi toparlama ve yerel seçimlere hazırlama çalışmalarında başarı sağlayacağına inanlardanım. Mevcutta İYİ Partinin var olan bir teşkilat yapısı, bir destek ailesi ve amacı olduğu gibi başarıya ulaşacak yollardaki engelleri kaldıracak azmi de bulunmaktadır. 

Erzurum’da İYİ Partinin, bir önceki dönemden ve seçimden daha İYİ olarak meydanlara ineceği kanaati hâkimdir.