Ayşe KOÇ

Tarih: 30.06.2022 18:33

Emekli maaşı artmış diyorlar

Facebook Twitter Linked-in

Emekli maaşı yükselmiş diyorlar.

Geçen günlerde bir kız apartında güvenlik görevlisi ve temizliğiyle ilgilenen abiyle sohbet ettik. Okuldan ve çocuklarından bahsetti bana kızının İstanbul' da üniversite okuduğunu, oğlunun ise inşaat mühendisliği üçüncü sınıf öğrencisi olduğunu söyledi. Sevindim adına ne güzel meslekleri var dediğimde ise "okuyorlar ya işte gel bir de bana sor kızım dedi" .

Neden öyle söylediğini sorduğum da ise bir babanın karşımda gözlerinin  dolduğuna şahit oldum.

" Kızım ben emekliyim başka da gelirim yok. Ama yetmiyor. Kendimde kirada kalıyorum.  Evin ihtiyaçları,  yeme, içme, sağlık olmuyor. Çocuklarıma harçlık yolluyorum ama başkalarının çocukları gibi eğlenemiyorlar, özgürce gezemiyorlar sadece ihtiyaçları onları da zaten zar  zor karşılıyorum. Biz çok zorluk çektik evlatlarım da benim çektiklerimi yaşamasınlar diye her zaman destek oldum okusunlar da adam olsunlar diye. 

Bak dedi bana bak ben bu ayakkabıları üç sene önce aldım. Almadım kızım boşa para harcamayım beş kuruşta olsa onlara gönderir birazda olsa rahat ederler diyorum" . Bir babanın isyanıdır bu elinden bir şey gelmiyordu hayatını çocukları için bir kenara bırakmış kendini evlatlarına adamıştı. Kendi zevkinden vazgeçmiş evlatları uğruna çalışan bir babaydı karşımda oturan çınar.

Çocukları yaşında kızlardan azar yediği zamanlarda oluyordu. Laf edilmesin diye emekle temizlediği zemine dışarıdan gelen gençlerin kirli ayaklarıyla pislemesine bile laf etmiyordu. Çünkü o paraya ihtiyacı vardı ve çalışmak zorundaydı. 

Ah be baba sen ne yüce bir insansın  seni bu hallere düşürenler utansın sen değil.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —