Mustafa Özdemir


DEVLER LİGİNDE BİR “HALLER”

.


 

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi kâbusu ve üst üste mağlubiyet serisi ne yazık ki dün de devam etti. Bazı Şampiyonlar Ligi maçında olduğu gibi aslında karşılaşmaya iyi başlayan, kazanma arzusunu gösteren bir Beşiktaş gördük. Zira Larin ile değerlendiremediği çok net pozisyonlar var. Ajax maça çok istediği gibi başlayamadı ve Beşiktaş baskısı siyah beyazlılara penaltı kazandırdı. Öne geçtiler ama artan Ajax baskısı ve tek top tecrübesine bağlı olarak maçı 2-1 kaybettiler.

 

DEVLER LİGİ BİZLİK DEĞİL

 

Takımlarımızda bu kadar altyapı ve sorunu varken ve bu istikrarsızlık devam ederken Şampiyonlar Ligi yalnız Beşiktaş için değil, hiç bir takımımız için uygun bir platform değil. Gelen giden fark yiyor. Ne yazık ki temsilcimiz Beşiktaş gruplarda puan alamama gibi kötü bir rekora imza atmak üzere. Geçmiş senelerde bunu Galatasaray’da çokça gördük. Ayrıca bu klasmanda en kolay gruplardan birine düşen temsilcimiz Beşiktaş çok kötü sonuçlar aldı. Şunu da söyleyelim Ajax gerek Şampiyonlar Ligi’nin gerek de bu sezon Hollanda liginin tartışmasız en formda ekibi. Kendi liglerinde 41 gol atıp sadece 2 gol yediler ve şunu da belirteyim, şu an Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi arasında uçurum kadar fark mevcut. Gerek kadro değerleri olsun, gerek kulüplerin şöhretleri olsun, gerek oynadıkları oyun olsun.

 

LİG İÇİN YETERLİ OYUN

 

Siyah beyazlı taraftarlar gerçekten Sergen Yalçın'ı çok seviyor, dilerim maç sonundaki sevgi seli hocanın ilk imza attığı gündeki duygularını hatırlatır ve o duygu ile teknik direktörlük zekasını birleştirerek takımı ateşler. Son durumda Şampiyonlar Ligi için yetersiz kalan bu oyuncular en azından Süper Lig’de toparlanabilmek için yeterli. Bazen zoru başarıyorlar ama yeterli, Larin’in birebirde kendini geliştirmesi gerekli.