Ertuğrul Suiçmez
6.01.2022 21:49:12
Bu kadar güzel anlatılır


Mustafa Özdemir


ÇÖL KARTALI

.


 

 

Beşiktaş ile Antalyaspor arasında Katar'da oynanan Süper Kupa Finalini penaltılar sonucu 5-3 Beşiktaş kazandı.

 

İki teknik adama da helal olsun.Her iki takımımızı da bu kadar eksik, hastalık ile boğuşurken iki saat oynatmayı başaran Önder Karaveli ve Nuri Şahin hoca tebrik edilesi işler yaptılar. Önder hocanın eksikleri hesaplayarak eldeki malzeme ile kurguladığı oyun, Beşiktaş’ı ilk yarının mutlak hâkimi yaptı.

 

Ama futbol oyununun bazı değişmez kuralları vardır, bir gol atıp, öyle üzerine yatamazsınız. Misal Galatasaray bunun sıkıntısını hala yaşıyor. Türkiye Kupasında Denizlispor’a elenmesi gibi. Tek farklı skorlar risklidir. İkiyi, hatta üçü bulacaksınız! Tıpkı dünkü Süper Kupa Finali’nde olduğu gibi. Doha’da oynanan finalin ilk yarısı aslında çokta adına yakışır gibi bir final değildi. Evet Beşiktaş’ın üstünlüğü göze çarpıyordu ama futbolseverlerin aşırı keyifle ilk yarıyı izlediğini sanmıyorum. İzleyen varsa bile farklı bir maçı izliyordur herhalde! Tempo, mücadele, pozisyon üretme, kaçırma çok azdı. Nuri Şahin’in takımı ikinci devredeki oyuncu değişikliklerinden sonra maçın kontrolünü eline aldı. Beşiktaş, özellikle Pjanic’in çıkmasından sonra pas yapmakta ve rakip yarı alana geçmekte zorlandı. Baskıyı kuran Antalyaspor, oyun üstünlüğünün oyun üstünlüğünün karşılığını bir şans golüyle de olsa almayı başardı. 

 

ATİBABA

 

Adam neredeyse kırka merdiven dayadı, emekliliği geldi, olacağı pek yok sanırım! Adam tam bir profesyonel. İyi yaşıyor, çalışıyor, haddini biliyor, yedek kalıyor, gıkını çıkarmıyor, golcülerin iflas ettiği anda ortaya çıkıyor. İlk yarıda aklımda tek kalan, onun attığı goldür, gerisi detaydır. otuz sekiz yaşındasın ve bir maça çıkıyorsun. oynadığın maçta gol atıyorsun hatta sahanın en çok koşan oyuncularından biri oluyorsun. atiba çok büyük takımlarda top oynamadı. üstün yetenekli bir futbolcu da değil fakat öyle bir profesyonel ki, onun bu profesyonelliği tarihe geçecek ve onu efsane yapacak nitelikte.

 

GENÇ EMİRHAN

 

Bu maçın Beşiktaş açısından bir başka kazancı da dinamik genç Emirhan’dı. Çalımları, çabukluğu ve dikine oyunu ile göz doldurdu. Hele genç Emirhan’ın sağdan çalımlarla inip Antalyaspor’u paniklettiği bir tablo vardı ki iyi pozisyondu. Beşiktaş, dün gece zaten hak ettiği TFF Süper Kupa’yı penaltılarla da olsa kazanmakla kalmadı Türk futboluna 2004 doğumlu bir yeteneği de sundu.