VEDAT KAN


Büyük Birlik Çatısı Altında Yola Koyulanlar

.


Biz yola çıktığımız zaman; ardımızda gelen değil, önümüzde kalan çekinir. Biz yola çıktığımız zaman; yanımızda olan değil, karşımızda olan korku yaşar ki bu gelen dost mudur, düşman mıdır? Diye…

Biz yola çıktığımız zaman; ardımızda kalanlara dönüp bakmayız artık, birilerine bırakmışızdır “can” dediklerimizi, “yar” dediklerimizi. Bir kez dahi dönüp ardımıza bakarsak eğer; ne o yol, yol olur. Ne de uğruna yola çıktığımız amaç, amaç olur. 

Tarihin her saniyesinde böyle yaşanmış bütün kahramanlıklar, bütün başarılar ve hatta gelecek denilen kavram. İleriye, hep ileriye doğru atılan adımların eseridir, bugün gelinen noktalar ve bugün aşılan mesafelerin varlığı. Amaçlanan dava yolunda atılan adımların varlığı bile ibadet sayılan dinimiz kuralları içerisinde haklı davalara verilen kutsallık bizim için hep teşvik olmuş, hep özendirici olmuştur. Dün; İstanbul surlarının önünde Fatih’in yaşadığını, bugün başka Fatih’ler, başka Mehmet’ler yaşamaktadır. İşte o yüzdendir ki; yarınlardan endişemiz de korkumuz da yoktur bizim. 

O yüzdendir ki; genç yaşta hayata atılanlarımızın elde ettiği başarı daha makbul, daha kalıcı ve daha kutsal olarak görülmektedir. Hamdolsun ki bizim delimizde, kahramanımızda eksik olmaz.

Olmasın da.

Bu doğrultuda şehit başkan Muhsin Yazıcıoğlu’nun manevi önderliğinde bulunan Büyük Birlik Partisinin bir neferi daha çıktı karşımıza. 

1975 Erzurum doğumlu olan Şafak Ertan Çomaklı da tabir-i caiz ise bu genç yaşta yola koyulanlarımızdandır. Genç yaşta aldığı eğitimlerin semeresini, yine genç yaşta vatanı ve milleti için sarf edenlerden olmuştur Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı. 

Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Dokuz Eylül Üniversitesinde Maliye ve Mali Hukuk alanında lisans ve yüksek lisansını tamamladı. Uludağ Üniversitesinde doktorasını Maliye Mali Hukuk anabilim dalında tamamladıktan sonra yine aynı alanda doçentlik ve profesörlük kadrolarında bulundu. Kamu maliyesi alanında çalışmalarında özellikle vergi kaçakçılığı ve terörün finansmanı üzerinde yoğunlaştı.

Uluslararası alanda terörün finansman yöntemleri üzerinde İspanya, İtalya, Belçika, Almanya, Katar, Avusturya, Çekya, Kosova, Bosna Hersek, Suudi Arabistan, Kazakistan gibi ülkelerin Polis Akademilerinde uluslararası polis eğitimleri, işbirlikleri ile yüksek lisans jüriliği ve devleti temsilen üst düzey görevlerde bulunan Çomaklı; özellikle son yıllarda terörün kamusal alanda olan etkilerinin yanı sıra terörizmin mali ve personel boyutu üzerinde çalışmaları bulunmaktadır. 

Son olarak Polis Akademisi Başkanlığında polis ve komiser yardımcısı alım ve eğitimi ile rütbe terfi süreçlerinin planlamasında yer aldı. Ulusal ve uluslararası çok sayıda çalışması bulunan Prof. Dr. Çomaklı iyi derece İngilizce bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.