Mustafa Özdemir


ADINA YAKIŞIR DERBİ

.


Galatasaray, bugün Moskova galibiyetinin de morali ile deplasmanda Beşiktaş ile dev bir derbiye çıktı. Maça çok iyi başlamasa da, Cicâldău ile golü de buldu, fakat Cimbom’un duran top zafiyetini iyi bilen Beşiktaş, Larin ile bunları iyi değerlendirerek, derbiyi 2-1 kazanmasını bildi. Galatasaray’ın yıllardan beri süre gelen duran top zafiyeti yalnız bu maç için değil, sürekli puan kayıplarına neden olacak.Geçen sene ki kaybedilen şampiyonluğun en büyük nedenlerinden biri budur. Ama Beşiktaş’ın Vodafone Park’ta Galatasaray’a karşı hiç kaybetmediğini düşünürsek, bu psikoloji ile maça daha özgüvenli çıktıklarını da söyleyebiliriz. Ayrıca son yıllarda derbilerde ilk golü bulan takımın çoğunlukla kaybetmediğini görüyoruz, bu anlamda çok kritik bir üç puanı aldı siyah beyazlılar. Cimbom’da sahada  Cicâldău gibi penaltıcı bir yıldız sahadayken penaltıyı Mostafa Mohammed’ in kullandığı merak konusu oldu. Geceye dair güzel olan en iyi detaylardan birisi de, Fatih Terim ile Sergen Yalçın’ın samimi görüntüleriydi. Beşiktaş’ın şampiyonlukta en büyük adaylardan birisi olduğunu net gördük, ama Türkiye’ de şampiyonluğun derbilerden geçmediğini düşünürsek, Galatasaray’da bu yarışta sürekli olacağını gösterdi.

NEDEN SKORA YATAN BİR GALATASARAY?

 

Sarı kırmızılıların alışkanlık haline getirdiği bir şey de bu. Öndeysen skora yatmak. Çoğu zaman bunu başarıyor ve maçın sonunu getiriyorlar, ama bu derbide normal olarak tutmadı. Kaliteli ayaklara sahip Beşiktaş ile oynuyorsun, öne de geçiyorsun ama havaya girersen affetmezler. Muslera gibi bir artın olabilir ama bu kafayla olmaz. Hangi takımımız olursa olsun skor olarak önde olsa bile oyunu geride kabul etmemeli, sürekli daha fazlasını istemeli. Elin Avrupalısını görüyoruz çünkü.

ERSİN MİLLİ TAKIMA

 

Beşiktaş’ın genç file bekçisi Ersin Destanoğlu derbide iyi bir maç çıkardı, yalnız kurtardığı penaltı için değil, maç genelinde iyi bir oyunu vardı. Sürekli Altay mı, Uğurcan mı, tartışmalarına artık Ersin’i de ekleyebiliriz. Yalnız derbi bağlamında değil, siyah beyazlılar şampiyonlar liginde istediği sonuçları alamasalar da, orada da genç kaleci takımı adına güzel maçlar çıkartıyor, yoksa çok daha ağır yenilgiler alabilirlerdi. Artık Ersin’in milli takıma davet edilmesi gereklidir, bunu uzun zamandır hak ediyor.