İbrahim Yürük


 KÖLELİK YENİ FORMLARIYLA KARŞIMIZDA

.


*İki konuya değineceğim, birinci konu insani çalışma koşulları olmadığı için sosya hayatın olmaması,ikinci konu bu nedenden dolayı çalışanları işini iyi yapamaması ve bunun halka yansıması.

Emekçilerin en büyük sorunu sosyalleşmedir,çünkü çalişma saatleri içerisinde tabiri caiz ise  köle olarak iş yeri kuralları çercevesinde esirsin.Haftalık bir gün izin haricinde sosyal  çevre edinmek,gezmek,önemli sayacağınız hiç bir işi halledemeyeceğiniz bir yapının içerisindesiniz,halk tabiri ile sizi 8 saatlik satın almışlar dersek yeridir.Bu çalışma şekli insani çalışma biçimi değildir!

Gün içinde kısa süreli izinlerin olması gerekir,esir gibi çalışmaktansa aile ortamı gibi idare edilecek biçimde çalışma ortamları yaratılmalıdır.

**Çalışma Bakanlığı Bu Konuyla İlgilenmelidir

  En insani şartlarda çalışılan Ülkeler de bile elbette işler yorucudur ama konu işin yorucu olması değil,sosyalliğe zaman ayırmak ve beden gücü sınırlaması!

Temizlik görevlileri,süpürgeci olarakta bilinen,sabahları yada farklı vardiyalarda çalışma saatleri olan,çevreyi süpüren ve her bir kişinin kendi mıntıkası olan çalışma biçimi var,fakat çoğu zaman çevre kirli oluyor ve sebebi personel yetersizliği deniliyor,konuyu irdeleyince aslında süpürgecilerin aslında farklı ağır işlerde de çalıştırıldığını görüyoruz,peki neden kabul ediyorsunuz diye sorunca, işten çıkartma ile tehdit ediyorlar diyor.

Peki tehdit eden kim diye sorunca direk belediye yöneticileri yani üst personel değil,dikkatinizi çekerim direk belediye üst yöneticileri...

Bu bir örnekti,bir çok vasıflı yada vasıfsiz meslek gruplarında hak ve hukuk gözetmeden köle gibi çalıştırilma söz konusu ve bunun halka yansıması asıl olması greken işlerin olmaması oluyor.