İbrahim Yürük


HAPİS-HANEDE BÜYÜYEN ÇOCUKLAR

.


 

 10 milyon asgari ücretli çalışan ailelerden oluşan yaklaşık 30 milyon çocuk evde hapis!!gezemiyor,yiyemiyor,
giyinemiyor!

Belkide bir kaç duyarlı insan evladı yardım ediyordur ama 30 milyon çocuğun kaderi bir kaç kişinin anlamasıyla yada yardımıyla değişmez.

Bir derdi,problemi dile getirirken o derdin daha neler neler doğuracağını anlatmakta gerekir.
Eğitimli bireyler ve ruhen güçlü bir toplum istiyorsak önce yokluğun önüne geçmemiz gerekiyor,buda çocuklarımızın gençlerimizin ihtiyaçlarını karşılamakla mümkün.Örnek olarak ilkokullarda ek olarak sunulan tiyatro,gezi vs. organizasyonlara 10 tl gibi düşük bir ücret karşılığında bile okulda ki öğrencilerin %80' ni katılamıyor!

Hadi halkın arasına inin! ininde görün insanlar fırından ekmeği borç alıyor,pazar yapamıyor,giyinemiyor, eti ancak kurban bayramında yiyebiliyor,çocuk meyve istiyor babası alamıyor,beğendiği bir bisikletin anca hayalini kuruyor,bilgisayarla 18 yaşında tanışıyor daha neler neler.. hâl böyleyken bir de çocuklarını nasıl dışarı çıkaracaklar,artık yeter bıktım mahalledeki  parklardan diyen çocukları nasıl müzeye,geziye,lunaparka vs.nasıl götürecekler?? Sizce bu çocuklar hapiste değiller mi??

Peki hiç mi yardım almıyorlar? diye sorarsanız

Öncelikle empati duygumuzu geliştirmemiz lazım.Çalışyor ya! işi var ya! gibi söylemlerden kaçalım çünkü çalışyor ama asgari ücret yetmiyor ve devletimiz ailede bir çalışan bile varsa yardım  etmeyebiliyor,etse dahi sizi 15 komşunuza sorarak mahçup ediyor,verdiği  yardımı 3 ayda  bir veriyor tutar ise bir kira bedeli bile etmiyor...

Geçen bir markette bir anne çocuğuna aldığı sürpriz yumurtanın fiyatını kasada sorduğunda 10 tl cevabını aldı,anne "2 tane değil bir tane alacağım"dediğinde kasiyer "zaten 1 tanenin fiyatı 10 tl"diyince anne sürpriz yumurtayı geri bıraktı,çok üzüldüm yaptığım tek şey anne gidince kasaya 20 tl bırakmak oldu.Kasiyere şöyle dedim "Eğer tekrar aynı olay gerçekleşirse lütfen benim yerime çocuklara hediye olarak ver"başka ne yapabilirdim ki bir çocuk değil milyonlarca..

Şimdi soruyorum size 16 milyon aç,50 milyon yoksulun oldugu güzelim ülkemizde neyi konuşalım,son çıkan iphone'umu yoksa bu hafta nereyi gezeceğimizimi,yoksa akşam köfte'mi,kebap'mı yiyeceğimizimi yada daha da bencil olup sadece kendi çocuğumuzun geleceğini'mi? Bence gelin 30 milyon çocugumuzun geleceğini  konuşalım,bugün yaşadığımız tüm yoksulluk belkide  dün bunları konuşmadığımız için..

İbrahim Yürük