Enver Güler


Gıda ve Sebzede Pahalılık


2019 Yılında vatandaşlarımızın en büyük üzüntü ve bitmez tükenmez sıkıntılarının başında Hayat pahalılığı ve her geçen gün fırlayan Sebze ve Gıda  fiyatları olduğu besbellidir. Piyasadaki bütün mal ve hizmetlerin devamlı yukarıya doğru pahalı hale geldiği kaçınılmazdır.
Neden bu durumlara düştük: Bizi idare edenlerin geçmişde şahsi yanlış kararları neticesinde başlamış ve bir türlü o yanlış kararlardan vazgeçilmeyip, üstüne üstüne devamlı hatalar yapılmıştır.

Eskiden Belediyelerde Narh sistemi vardı. Nedir bu Narh sistemi "Mal ve hizmetlerin satış fiyatlarının kamu otoriteleri tarafından saptanmasıdır. narhlar, taban ve tavan fiyatların belirlenmesi şeklinde hem üreticiyi, hem de tüketiciyi korumaya yöneliktir. taban fiyat uygulaması, narh üreticiyi korumaya yönelik olup, belirlenen fiyatın altında satış yapılması yasaktır. tavan fiyat uygulaması ise, narh tüketiciyi korumaya yönelik olup, bir mal veya hizmetin satılabileceği en yüksek fiyatın belirlenmesinde kullanılır."

Ne oldu...  Sağolsunlar Beyefendiler bu sistemi kaldırdılar ve yeni bir uygulama ile Liberal sistemi getirdiler. Neymiş liberal sistem Serbest ekonomi Hangi eğitimli ve kültürlü millete bu sistemi getiriyorsun diyenler, Oda başkanları oldu, oldu amma, asla nazari itibare alınmadılar. 

Liberalimizin, Barış ve Refah getireceği beklentisi boşa çıkmıştır. Liberal sistemin, Hak Hukuk Adalet ve demokrasiyi koruyamadığı çok açık bir şekilde ortadadır.Tabiiki bu iddiayı ve gerçeği açıklayan düşünceyi, halkı sömüren para babaları, hiç tasvip etmezler. Liberal ekonomi sayesinde Antalya`daki bir kilo domates,Biber, Patlıcan  Bursa`ya Erzurum`a  gelinceye kadar misli misli fiatı artmaktadır. Bütün ürünlerde durum budur. O halde Hazır Yerel seçimlere giderken Belediyelere Narh sisteminin yeniden getirilmesinin yollarını arayalım. Umarım yetkililer Alacakları bir kararla Narh sistemini yeniden belediyelere iade ederler. Her geçen gün ateş pahası olan Sebze ve Gıda Fiyat artışlarının önüne geçilir.

Türk milleti ciddi-disiplinli,hak ve hukuka saygılıdır.  En önemlisi milletimiz  devletine  karşı saygılı ve güven içindedir. Her türlü mal ve hizmetlerin bedelini devlet kontrol etmelidir. Bu uygulama pahalılığın önüne geçer ve enflasyon canavarını bitirir.Belediyelerin sokaklara çadır kurup sebze ve gıda satmasıda nereye kadar sürecek.