Enver Güler


SAHİPSİZ MEMLEKET ERZURUM


Saygıdeğer okurlarımız Pazar günü Erzurum`da oynanan B.B Erzurumspor, Çaykur Rizespor maçında yapılan haksızlıklar,sezon başında Turnike yapılmaması ,Birileri tarafından Hakemlerin saat gibi kurularak maçı kaybetmemiz için motive etmeleri Sahipsiz Memleket olduğumuzun   son bir örneğidir. Sorunlar, Problemler, İhmaller yazmakla bitmiyor. 
Gönlümüzü okşayan güzel gelişmeleri görmezden gelmiyoruz elbet. Ancak bu memleket için daha önce de sahipsiz demiştik, şimdi yine aynı yerde olduğumuzu üzülerek tekrarlamak zorunda kalıyoruz. 
 Kimse bu sorunları dillendirmek ve üzerine gitmek istemiyor.
Şeker Fabrikasının satılması vs  vs vs.,Her geçen gün Erzurum`un bir mum gibi erimesi,Kalkınmamız yerine  her geçen gün geriye gitmesi. Siyasilerin ve Bürokrasinin ilgilenmemesi,  Partiye zarar gelir, devlete güven zedelenir diye adeta her şey halının altına süpürülmeye çalışılıyor. 
Asıl bu sorunlara çözüm bulmazsanız parti zarar görür ve devletin bu halkın refah seviyesini artırması için gönderdiği ödenekler har vurulup harman savrulduğunda devlete karşı güven sarsılır. Tabi herkes yaptığı yanlışların ve usulsüzlüklerin hesabını bir gün verir o da başka mesele.
Dillendiriyoruz diye de kimse gönül koymasın; içimizi acıtan en son olay ise  B.B. Erzurumspor , Çaykur Rizespor maçında yapılanlar  bu sorunlar, problemler, ihmaller ve sorumsuzluklar, artık yeter dedirtecek noktaya geldi. Erzurum`un ekmeğini yiyen, Erzurum`u siyasi basamak olarak kullanan  Her yetkilinin dönüp, bu konuda benim de ihmalim var mı, diye kendisini özeleştiriden geçirmesi gerekiyor. Demokratik haklar ve meşru talepler karşısında herkes Memleket sevdası uğruna  duyarlı ve özverili olmak zorundadır.
Muhalif konumundaki parti temsilcilerinin bile sessiz ve yetersiz kaldığı bu süreçte iktidarın ve şehrimizin temsilcileri konumundaki AK Parti, MHP ve İYİ  Parti Erzurum  milletvekilleri de artık kentin gündemi ile yüzleşmeli. Bu üvey evlat muamelesine son vererek Erzurum`un  sahipsiz olmadığını göstermeleri için de zamanın geldiğini düşünüyorum.
Her halde Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve Erzurumlu Bürokrasiler,İşadamları , Erzurumlular dernekleri bir şehrin sorunlarına vakıf olmaya yeter sanırım.
El atacakları her kurumun ellerinde kalacağını bildiğim için bu sorunlara çözüm için değil ellerini gövdelerini taşın altına koymaları gerekir. Yeter be Allah`tan korkun Bu Memleket hepimizin Sahipsiz Memleket..

istanbul`da ikamet eden Erzurum`lu bir ailenin oğlu, Haberleri izledikten sonra evlerinde yav Erzurum`a çok kar yağmış Yollar hep kapalı diyor. Hemen yaşlı anası oğluna dönerek oğlum elbette yağar çünkü "sahipsiz memleket" İşte sahipsizlikten kar,kış kıyamet Erzurum`un başına