Bülent ÇAMLI


Mart 2019 Yerel Seçimler


Saygıdeğer Okurlarımız;

Allah nasip kısmet ederse bundan böyle Ajansturk Haber`de yazılarımla sizlerle olmaktan onur duyarım.

Muhtarlık, Belediye Başkanlığı, Belediye Encümenleri seçimi bugüne kadar yapılan seçimlerin hepsinden büyük önem kazanmakta.
Mevcut belediyeler bugüne kadar devam eden önceki rejim yasaları ile seçilmiş bugün ki başkanlık sistemi rejimi ile uyumdan yoksun, yerel demokrasiye çok uzak bir anlayışla yönetilmekteler.
Bu seçimden önce yapılması gereken kanuni düzenlemeler yapılmadan gidilen bu seçimden ne yerel demokrasiye ne kentlerin ve belediyeliklerin çağdaş ve medeni bir geleceğe taşınması için yeterli olmayacağı aşikardır. Öncelikle yerel yönetim sürecinde bir şeffaflığın oluşmayacağı görülecektir.
Belediyelerin kesin faaliyet kanunları belirlenmeden, kaynakların kullanımında objektif ve hesap verilebilirlik olmadan,
Kaynakların kullanımında Encümenin ne kadar etkin olabileceği belirlenmeden,
Yerleşkelerin öncelikleri neler olacak yatırımlar bu doğrultuda mı yapılacak?
Bütün bunlardan öte belediye hizmetlerinin ne kadar samimi ve tarafsız sunulacağını bu seçim sürecinden sonrada oluşmayacağı görülmektedir.
Bir yerel demokrasi seçiminin bir ülkenin beka sorunu olarak yorumlanması ise çok manidardır. Bunlar seçmenin siyasi tercihlerini kullanırken değil kafasını karıştırmak, midesini bulandırmaktadır.
Şeffaf bir yönetim süreci oluşmadığından alternatif her aday için çirkin tanımlamalar getirilmesi de adil ve nezaketli bir yarıştan da uzak bir seçim süreci yaşanacağını göstermektedir.
Erzurum seçimlerine geldiğimşzde ise üç dönemdir şehir adeta büyük köy olmuş, ilçelere birer kamera gönderilse mezbaha oldukları görülecektir.
Bir an evvel seçime gidilirken birçok üzücü olayı bu sayfalardan paylaşacağımızı;
Büyükşehir Belediyesinin ve alt belediyelerin kaynakları nasıl kullandıklarını ve yapılması gereken asıl görevler yerine neler yapıldığını da bir bir paylaşacağımızı okurlarımıza arz ederiz.