Enver Güler


SARIKAMIŞ`A KARDEŞ OLDUN , TUNCELİ KAR ALTINDA,


Sarıkamış`a kardeş oldun,Tunceli,
Sözün bittiği yer...
21. Yüzyılda Askerim donarak ölüyor..
Ne yazacağımı bilemiyorum...
Başımız sağolsun içimiz acıyor...
Evet sözün bittiği yerdeyiz.

Ey Şehitlerim Sizler Peygamber efendimiz Muhammed S.A.V Efendimize komşu olurken,
Bizlerin bu fani dünyada yüreğimiz yanıyormu acaba...
Bir manken sevgilisiyle gezinirken, rüzgardan üşüdüğünü haftalarca haber yapan haber kanalları magazinciler neredesiniz ?
Tunceli kırsalında donarak şehit olan iki askerimizi  iki dakika haber yapmayan sözde medyamız utanın,utanın, yazıklar olsun sizlere...
Boş vaadlerle sahte projelerle şehir şehir, köy köy gezen sözde siyasetçiler neredesiniz?

 Vatan ve Bayrak  sevdası uğruna dağlarda, karda, soğukta teröristlerle mücadele veren arslan parçalarımızın sayesinde rahatlıkla lüks hayatı yaşayan, günlük arabasını değiştiren,villalarda yaşayan, Askerlik Vatan ve Bayrak sevgisi nedir bilmeyen, şımarık çocuklar donan askerlerimiz için vicdanınız sızlamadımı.
Sevgili okurlarımız;
O canlar şehadete o tatlı uykunun rehavetiyle belkide tebessüm ederek gittiler !
 Bütün bir ülkenin yüreğini hüzne gark ederek... 
Yollarını gözleyenlerin umutlarını söndürerek....
Onları dağa, kırsala gönderirken kışlık giysilerin eksikliğinin hatasını canlarıyla ödeyerek.

Sevgili okurlarımız;
Gecenin geç saatlerinde şehitlerimizin donmuş yerde yatarken resimleri elime ulaştığında resimlere baktım, Sarıkamış`ı, Yemeni, Balkan faciasını hatırladım. 
Söz bitmiş, Yürek dağlanmıştır artık..
 

 Dedesi Mehmet Onbaşınında  Sarıkamış harekatında donmaktan son anda kurtulduğunu ifade eden Bayrak ve Vatan sevdalısı, Tokat`lı emekli bir Ordu mensubumuz Vefa ATAKOL, şöyle diyor "25  küsur senedir mensubu olmaktan şeref duyduğum TSK içerisindeyim , Öldük, öldürdük,ölümden döndük ölümün her türlüsü ile karşılaştık ama DONMAMIŞTIK, Hiç duymadım,görmedim. 2018 Yılında donmak nedir? Eksi  40 derecelere varan soğuk iklim giysileri icad olmuş ve bunlar TSK envanterinde varken? Bugün Ülkemizde doğan güneşten sizde istifade ediyorsanız donarak ölen bu yavrularımızın donması sayesinde olduğunu unutmayın nolur!"

Sevgili Okurlarımız

Türk Milletine ders verici nağmelerinden dolayıda Ajansımız ve medya grubumuz adına Emekli Ordu mensubumuz Vefa ATAKOL bey efendiyede teşekkür ederiz.
1914`de Sarıkamış yollarında yokluktan, kıtlıktan  şehadete erenlerin yanında 2018 Ekiminde var olan imkanlar içerisinde; donarak helede; karın, soğuğun nasıl olduğunu bilerek şehadete uğurlamaktan hicap duyuyorum... 
Millet olarak sizleri donmakdan koruyamadığımız için ecdadımızın yanında boynumuz bükük, kanatlarımız kırık vicdanen rahatsızız
İki askerimizde Mersinliydi. Ferruh Dikmen evli ve bir çocuk babasıydı. Asım Türkel ise bekardı. 

Tunceli`nin Nazimiye kırsalında teröristlere karşı düzenlenen operasyonda   donarak şehit düşen askerlerimize, Acizane içim yanarak ; şehadetiniz kutlu, mekanınız  cennet olsun. ailenize , milletimize sabır ve baş sağlığı diliyorum.