Zeytinburnu Belediyesi Antalya’dan Ödülle Döndü

Zeytinburnu Belediyesi Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması uygulama kategorisinde, Merkezefendi Mahallesi Restorasyonu ve Kazlıçeşme Belediye Başkanlık Binası


BELEDİYELER 9.11.2019 11:02:00 0
Zeytinburnu Belediyesi Antalya’dan Ödülle Döndü

Restorasyonu ile ödüllere layık görüldü.

Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından bu yıl 18'incisi düzenlenen 2018 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Zeytinburnu Belediyesi uygulamakategorisinde, Merkezefendi Mahallesi Restorasyonu ve Kazlıçeşme Belediye Başkanlık Binası Restorasyonu ile ödüle layık görüldü. Tarihi Kentler Birliği (TKB) desteği ve ÇEKÜL Vakfı İşbirliği ile düzenlenen YAPEX Restorasyon Koruma ve Kültür Mirası Fuarı ve İş Platformu kapsamında, 2018 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında dereceye giren belediyelere ödülleri verildi. 2018 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması Jürisi 36 belediyeden 36 uygulama, 24'ü de proje dalında olmak üzere 60 projeyi değerlendirdi.

 

“TEŞVİK EDİCİ BİR ÖDÜL”

Zeytinburnu adına ödülleri alan Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Ödül aldığımız proje merhum bilge Mimar Turgut Cansever’in yönlendirmesiyle 2000 yılında başladı. Ödül almak bize nasip oldu. Geçmiş dönem belediye başkanımız ve emeği geçen mesai arkadaşlarım adına bu ödülü alıyorum. Gerçekten teşvik edici bir ödül, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu ödülü bizzat almak istedim, teşvik ediciliğin yaygınlaşması ve görünürlüğün artması için.” dedi.

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA