BELEDİYELER

BELEDİYELER Haberleri

ZABITANIN ÖNCELİĞİ HALKIN SAĞLIĞINI KORUMAK

İBB Zabıta Ekipleri, izinsiz satış yaparak halkın sağlığını yok sayanlara karşı sorumluluğunu yasaları esas alan kurallar çerçevesinde yerine getirmeye devam ediyor. İBB Zabıtası’nın hedefi, 16 milyon İstanbulluya eşit hizmet etmek.


BELEDİYELER 24.01.2020 14:26:00 0
ZABITANIN ÖNCELİĞİ HALKIN SAĞLIĞINI KORUMAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıtası, insan odaklı hareket eden ekipleri, halkın sağlığını tehdit eden kişi ve kurumlara karşı sorumluluğunu yerine getirmekte tereddüt göstermiyor.

ULUSOY: “GÜNÜN HER SAATİ GÖREV BAŞINDAYIZ”
“Görevlerimizi yasal çerçevede yerine getirmeye devam edeceğiz”
 diyen İBB Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy, “Tüm İstanbullu hemşerilerimizin sağlıklı yiyecek tüketmesi için 7 gün 24 saat faaliyetlerimize devam ediyoruz. Zabıta Daire Başkanlığımız, 5393 Belediye Kanunu 15. Maddesi ve Zabıta Yönetmeliğinin 15.maddesi gereği, ihlalde bulunan her kişi ve kuruma müdahale ediyoruz. Dün olduğu gibi bugün de halkımızın sağlığını korumaya devam edeceğiz” dedi. 
İBB’nin Saraçhane yerleşkesi önünde, bir seyyar satıcının gerçekleştirdiği eylemin kaynağı olan gelişmeler de Zabıta’nın yasalar çerçevesinde hareket ettiğini gösteren yeni bir örnek oluşturdu.

Söz konusu seyyar satıcı ile ilgili zabıta müdahalesinin seyri şöyle gelişti:


-ZABITA ÜÇ DEFA UYARDI-
Maltepe E-5 Küçükyalı benzin istasyonunun yanında, izinsiz olarak seyyar satıcılık yapan vatandaş, İBB Zabıtası tarafından üç defa uyarılmasına rağmen faaliyetlerine son vermedi. Bunun üzerine, zabıta ekipleri 14 Ocak’ta yanlarına kolluk kuvvetlerini alarak, ilgili mevzuat kapsamında, izinsiz satış yapan seyyar satıcıya müdahale etti. Seyyar satıcının aracı, zabıta ekipleri tarafından, müdürlüğün deposuna tutanakla teslim edildi.

Olayın ardından, seyyar satıcı zabıta müdürlüğüne giderek, el konulan araç ve sattığı ürünlerin iade edilmesini talep etti. Yetkililer tarafından depoya yönlendirilen satıcı, malzemeleri almaktan son anda vaz geçti. Seyyar satıcı, 22 Ocak’ta tekrar depoya gidip, malzemeleri teslim alarak poşetlerdeki gıdaları bina içerisine savurdu. Aynı seyyar satıcı, dün de Saraçhane’deki İBB binası önünde ayvaları yere dökerek protestoda bulundu. Olay yerine gelen polis, seyyar satıcıyı uzaklaştırdı. Daha sonra polis tutanak tutarak seyyar satıcıya aracını teslim etti.


-ZABITA HANGİ KANUN VE YÖNETMELİĞE GÖRE HAREKET EDİYOR?-
- 5393 Belediye Kanunu 15. Maddesi, m bendi: Beldede ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi ve kayıt altına alınması amacıyla izinsiz satış yapan seyyar satıcıları faaliyetten men etmek.
- Belediye Zabıta Yönetmeliği 10. Maddesi c bendi: Sağlık ile ilgili görevleri (5) Cadde, sokak, park ve meydanlarda mevzuata ve sağlık şartlarına aykırı olarak satış yapan seyyar satıcıları men etmek, bu hususta yetkili mercilerin kararlarıyla zabıta tarafından yerine getirilmesi istenen hizmetleri yapmak.

 


SPOR


GÜNDEM

Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”
Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları

SON DAKİKA