Yüksekova'da Emniyet ve Jandarma Şiddete Karşı Bilinçlendirme Yaptı

Yüksekova

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Yüksekova'da kurulan stantta vatandaşlara broşür ve rozet dağıtılarak farkındalık oluşturuldu.

Kurumların Ortak Mücadelesi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kolluk kuvvetleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenledi. Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü, Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü ile jandarma ekipleri, Cengiz Topel Caddesi üzerindeki 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda ortak bilgilendirme standı kurarak kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda önemli bir adım attı.

Farkındalık Çalışmaları

Etkinlikte, vatandaşlara kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda önemli bilgiler içeren broşürler ve farkındalık rozetleri dağıtıldı. Kurum temsilcileri, günün önemine vurgu yapan ortak açıklamalarında kadınlara destek mesajları iletti.

Kadınlara Güçlü Mesaj

Kurum temsilcileri yaptıkları açıklamada: "Bugün, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü'nün taşıdığı önemi anlatmak üzere buradayız. Kadınlarımıza vermek istediğimiz mesaj çok açık, eğer bir gün yorgun düşerseniz, kapısını çalabileceğiniz kurumlar, elini tutabileceğiniz ve sizi dinlemeyi bekleyen insanlar daima var. Sizin için çalışan bir adalet mekanizması, sizin için hazırlanmış sığınaklar ve sizin için atılacak bir adım mutlaka bulunmaktadır. Unutulmamalıdır ki; her kadın özgürce nefes almayı, güvenli bir şekilde var olmayı ve sevgi dolu bir yaşam sürmeyi hak eder. İyi ki varsın, iyi ki güçlüsün, iyi ki kadınsın diyoruz." ifadelerine yer verdi.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Malatya Park AVM'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü
Bulanık'ta Maarif Modeli Aile Konferansı Yoğun İlgi Gördü
Bursa Büyükşehir Kadınları Sporla Buluşturdu
Malazgirt'te Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Etkinliği
Hazarbaba Dağı'ndan Şiddete Karşı Sıfır Tolerans Mesajı
Haberi Sesli Oku