ERZURUM
ERZURUM HaberleriYüksekova'da buz sarkıtları 3 metreyi aştı, hayat durma noktasında
Hava sıcaklığının -20 dereceye düştüğü Yüksekova'da, vatandaşlar araçlarını branda ve battaniyelerle koruyor.
Hayat Dondurucu Soğukla Mücadele Ediyor
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düşmesiyle hayat durma noktasına geldi. İlçe genelinde etkili olan aşırı soğuklar ve yoğun sis, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.
Araçların Tek Savunma Hattı: Branda ve Battaniye
Dondurucu soğuklar nedeniyle araçların yakıt depoları ve motor aksamlarının donmasını engellemek isteyen vatandaşlar, otomobillerini branda, battaniye ve naylonlarla sararak önlem alıyor. Görüş mesafesinin yer yer 10 metreye kadar düştüğü ilçede, bina çatılarında oluşan buz sarkıtlarının boyu 3 metreyi aştı.
Vatandaşlar Zorlu Şartları Anlatıyor
Aracını korumaya çalışan ilçe sakini, bölgedeki çetin şartları şu sözlerle ifade etti: "Gece sıcaklık çok düşüyor. Eğer akşamdan bu brandayı çekmezsek, sabah motorun donmasını engelleyemeyiz. Branda ve battaniye bizim burada tek savunma hattımız haline geldi."
Ekipler Yollar İçin Seferber
Karla mücadele ekipleri, ulaşımda aksama yaşanmaması için buzlanan yollarda tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Yetkililerden Kritik Uyarılar
Yetkililer, don ve buzlanma riskine karşı sürücüleri dikkatli olmaları, vatandaşları ise çatı altlarındaki buz sarkıtlarına karşı tedbirli davranmaları konusunda uyardı.


