Yılın İlk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleşti

Erzurum İl Koordinasyon Kurulu 2020 yılı ilk toplantısı yapıldı.


ERZURUM 29.01.2020 19:15:00 0
Yılın İlk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleşti

Erzurum İl Koordinasyon Kurulu 2020 yılı ilk toplantısı yapıldı. Vali Okay Memiş’in başkanlığında yapılan toplantıya Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken, Yakutiye ve Aziziye İlçe Belediye Başkanları, İlçe kaymakamları ile kurum ve kuruluşların müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Okay Memiş, Erzurum’da devam eden toplam 548 projenin olduğunu dile getirdi. Toplam proje tutarının 15 milyar 957 milyon 753 bin 373 TL olduğunu söyleyen Memiş, “Program yılı ödeneği 1 Milyar 158 Milyon 953 Bin 385 TL. Gelen ödenek 1 Milyar 317 Milyon 190 Bin 277 TL, Harcama tutarı ise 1 Milyar 210 tutarı Milyon 717 Bin 394 TL olarak gerçekleşmiştir” diye belirtti.

“Herkes işini düzgün yapsın”

Kış aylarında iptal edilen ve birçok sıkıntının yaşandığı Erzurum havalimanıyla ilgili konuşan Vali Okay Memiş, “Bu konuda Aziziye Kaymakamımızı görevlendirmeme rağmen, baş müdürlüğe bizzat talimat vermeme rağmen tamamlayamadık. Bu bir eksikliktir, kusurdur. Bunu kabul ediyoruz ama bu konu hakkında doğrudan bir sorumluluğum olmamasına rağmen konu gelip beni buldu. Devlet adına olan eksiklikler doğrudan kurumları etkilemekle beraber beni de etkilemekte. O yüzden herkes işini doğru düzgün yapacak ve takip edecek.” dedi.

Toplantıda yaptıkları çalışmalardan bahseden 12. Bölge Müdürü Esat Mahmut Partal, yıllardır tartışma konusu olan Kop Tüneli projesinden ve henüz tamamlanmayan Çirişli, Kırık ve Dallıkavak Tünelleri son durumları hakkında bilgi verdi. Kop Tüneli projesinin şu an ki hızı ile devam etmesi sonucu ancak 25 yıla bitebileceğini fakat gerekli ödeneklerin kendilerine verildiği taktirde 3 yıl gibi bir zaman zarfında tamamlayacaklarını ifade etti.

En az 5 milyon fidan

Koordineli bir şekilde çalışılıp Erzurum’u kalkındırma amacında olduklarını dile getiren Vali Memiş, “Orman Bölge Müdürümüze söylüyorum Palandöken'de en az 5 milyon fidan dikmez isen benim gözümde Orman Bölge Müdürü değilsin. Bu görev senin ise sen bu görevi yerine getirmelisin. Sen en az 5 milyon fidanı Palandöken'e dikmelisin. Ben dördüncü sınıf ilçe kaymakamı iken 2 milyon fidan dikmiş bir yöneticiyim. Şu an oralar koruluk oldu. Kaymakam iken 2 milyon ağaç diken bir yönetici vali iken 5 milyon ağaç dikemez mi?” diye konuştu.

Kültürel faaliyetleri hakkında yapılan çalışmaların da konuşulduğu toplantıda Erzurum Vakıflar Bölge Müdür Vekili İsmet Çelik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çifte Minareli Medrese etrafında gelen insanlara rehberlik edecek kimsenin olmadığını belirten Vali Okay Memiş, “Mesela Taşhan bizler için çok önemli buralarda sürekli olarak Oltu Taşının çıkarıldığı andan başlayıp işleyiş sürecini anlatan bir video sürekli dönebilir.” önerisinde bulundu.

“Devletin cebinden beş kuruş çıkmayacak”

Erzurum’da yapımı devam eden şehir hastanesi ile ilgili konuşan Vali Memiş, konunun takipçisi olduklarını ifade etti ve sözlerine şunları ekledi: “Verilen hasar kamu zararı olmadan müteahhit firma veya kim yaptıysa onlardan temin edilecek. Devletten beş kuruş çıkmayacak.”

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısının kapanış konuşmasını yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptıkları çevre düzenlemelerinin devam ettiğini ve Millet Bahçeleri projesinde ise sona geldiklerini ifade etti

Her bedava biniş için 80 kuruş

Ulaşım hizmetlerine de değinen Sekmen, “Artık halk otobüslerinde yaşlı ve engelli vatandaşlarımız rahat edecek. Bu vatandaşlarımız otobüslere binerken sıkıntı yaşıyordu. Konu ile ilgili şöyle bir karar aldık. Her bedava binen vatandaşımız için 80 krş gibi bir bedel ödeyeceğiz. Herhangi bir aksaklık olursa biz bunu kameralardan tespit edip gereğini yapacağız.” Dedi.

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Büyükakın: ‘’Daha güzel bir Kocaeli için yola çıktık’’
Başkan Kıral’a, geçmiş dönem belediye başkanlarından ziyaret
Muğla Büyükşehir kırsaldaki çınarların yanında
Başkan Zeyrek’ten ulaşımda kaliteli hizmet vurgusu
Düzce zabıtasından başarılı grafik

SON DAKİKA