ÖZEL HABER

ÖZEL HABER Haberleri

Yeter Artık, Uyan Erzurum…

.


ÖZEL HABER 20.03.2023 15:50:00 0
Yeter Artık, Uyan Erzurum…

Merak etmemek elde değil.

Erzurum halkı olan Dadaşlar, acaba Türkiye’mizde bulunan diğer şehir insanlarının hangisinden daha az akıllı, hangisinden daha az vatandaş ve daha az vatanseverdir.

Vatandaşlık görevlerinin acaba hangisini aksatmış, tarihte sahne almış hangi devletin himayesinde iken o devletine karşı isyan bayrağını açmış.

Bu şehrin topraklarından içeri adım atan her kim olur ise olsun her daim başımız üzere yeri olmuştur, halen öyledir ve öyle olacağı da kesindir.

Haber; Ajansturk Haber Merkezi 

(Nurettin Dumlu-Bülent Çamlı- Vedat Kan)

Neden mi?

Bu şehrin insanında “yabancı hayranlığı” hep doruk noktasındadır da ondan…

Seçim rüzgârları en sert biçimde esmeye başlamış bulunmaktadır. İçimizden geçenleri ve eteğimizde olan bütün taşları dökmenin ve ağzımızdaki baklayı çıkarmanın şimdi tam zamanıdır. Bu şehir bağrından o kadar çok devlet adamı, o kadar çok siyasetçi çıkarmıştır ki kayıtlara almak bile günler sürer bunu biliyoruz. Ama bildiğimiz bir şey var ki gelinen nokta da bu kayıt altına alınan siyasetçilerimizin ve devlet adamlarımızın bu şehire kattığı artı noktaları göz önüne koyabilmektir.

İşte bu aşamada içerisinde bulunduğumuz seçim çalışmaları esnasında ortaya çıkan aday adaylarının veya siyasetçilerimizin tamamının ortaya koymuş olduğu ilk altıya girme performansı özet olarak Erzurum siyasetçilerinin geldiği noktayı işaret etmektedir. Yarın ilk altıya giren siyasetçilerimizin Ankara biletini aldıktan hemen sonra bu şehrin insanına, bu şehrin sorunlarına yabancı kalması ve bu şekilde de devam etmesi şehrimizin mağdur edildiği noktalardan birisidir. Hanginizin koltuğunun altında proje ile bu halkın karşısına çıktığı ve bu şehrin kronikleşmiş problemlerine vurulacak olan neşteri elinde tuttuğunu göremedik. Mevcutta olan problemlerimizin çözümünde dahi bir araya gelemeyenlerin seçimler sonrasında bir araya gelmesi zaten mümkün görülmemektedir.

Bu şehir hiçbir zaman için toplam vekilleriyle bir arada çalışma, aynı problem üzerine eğilme ve hatta sıkıntıların çözümü noktasında aynı masada oturduklarını görememiştir. Ancak bu aşamada bazı vekillerimizin çabalarını da inkâr etmeyelim. İşte bu aşamada bu şehirden çıkan bütün vekil adaylarına bu sayfadan çağrımızdır, bu şehrin en önemli sıkıntılarının en azından 3 tanesini hep birlikte ele alarak bütün platformlarda dile getirmeniz dahi çözüme katkı sağlayacaktır.

Bu ilk üçe giren sorunlarımız için buyurun gelin, bu şehrin aday adaylarının yanı sıra Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanlarımız ve varlıkları bilinen STK lar, Oda ve Dernek Başkanlıklarımız, Esnaf Sanatkâr Odaları Birlik Başkanlıkları, Esnaf Kefalet ve Üniversitelerimizin de yer aldığı bu şehrin amiral köşkü bireylerinin bir araya gelerek seçim sürecini bu şehrin lehine çevirmesi gerekmektedir. Siyasi partilerimiz de dahil olmak üzere…

İşte size proje, işte size yapılması gereken asıl ödev. En azından 6. Bölge Teşvik kapsamına daimi olarak alınmamız, şehir ve halkına yakışır bir Stadyum ve bilhassa yokları oynamakta olan Erzurum Sporumuza el atılması bu adımların başlangıcı için yeterli olacaktır. Bu şehrin şu anda en büyük olumsuzluğu transfer tahtasının halen kapalı olmasıdır. Bu ayıp Erzurum için yeterli ise şu saymış olduğumuz yerel yönetim takımı ne işe yaramaktadır diye sormak lazım…

Bu konu partiler üstü bir konudur. Bu konu halledilene kadar her ayın 6 sında bu konu gündeme taşınarak bu sorunun iyileştirilmesi için çalışılacağının da bilinmesi gerekmektedir. Ya hep beraber bu sorunları iyileştiririz ya da bu sorunların başka sorunlar doğurmasına hep beraber seyirci kalırız. Bundan da geri adım atacağımızı kimse beklemesin.

Bu saatten sonra bu aşa ne doğranır ise kaşığınıza gelecek olanın da o olacağını belirtelim. Zaten bu saatten sonra geri dönüşümüzün olacağını kimseler aklının ucuna bile getirmesin. Tek amacımız iş dünyası için elzem olan 6. Teşvik Kapsamı ve şehrin futbol takımıdır. Bu seçimde Erzurum aday adaylarının ve Erzurum yerel yönetim kadrosunun sloganı tek bir ağızdan “her şey Erzurum için” olacaktır, olmalıdır da…

Bu şehir noksanlıklar aşamasında şehrin ve halkının ihtiyaçları yerine birilerinin egolarıyla uğraştığı müddetçe bir yerlere varamayacağını, istihdam sıkıntımızın, üretim sıkıntımızın hiçbir zaman çözülemeyeceğini göstermektedir. Bu çözülemeyen sorunlar eğitim, sağlık ve bir sürü açıdan başka problemlerin doğmasına sebebiyet vermektedir. Yani başka bir deyişle falanca vekilin veya başkanın ardında dolaşacağımıza, şehrin menfaatlerinin ardında dolaşalım. Bu dosyalar ile gelmeyenlere kapımızı açmadan geri çevirelim.

Burada asıl amaç birilerini yermek veya kötülemek asla değildir ama bu seçim sürecinde elimizde fırsat var iken halkımızın sorunlarıyla hep beraber hem hal olalım. Yani birbirimize iş hususunda, istihdam hususunda, üretim hususunda çağrı yapalım. Başka illerde iş için eleman aranıyor ilanları çoğunlukta iken biz de birilerinin şahsi reklamından öteye gidilmemesinin sebebi bizi bu sıralamaya mahkûm etmiştir.

Bu aşamada Erzurum bizim şehrimiz olup, her şeyin en iyisine layık olduğu noktasında çoğunlukla hem fikir olalım. Bu şehir her zaman vatan, millet ve bayrak hassasiyetini taşımış olup, taşımaya da devam edecektir. Bundan kimselerin şüphesi olmasın. Devlet bizim, millet bizim, yer bizim. Kalkınma aşamasında birlik ve beraberlik sağlayacak olan el de bizimdir.

Şu demek değildir ki birçok şeyin unutup, sadece ve sadece bu üç maddeye bağımlı kalarak diğerlerini aksatalım. Bu şehrin olmaz ise olmazlarının başında ilk sıralarda Deprem gerçeğimiz gelmektedir. Az önce saydığımız birçok odalardan bu konuda neler yapabildikleri hususunda veya ilgili birim ve kurumlarımızın ne aşamada çalışmaların içerisinde olduğu da merak konusudur. Bu hususun irdelenerek halkımıza gayet açık ve ciddi olarak bilinçli bir şekilde yönlendirme yapılması, bilgi verilmesi şartlardan en önemlisidir.

 

 

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Özel: "Planlı gelişim için el ele vereceğiz"
Başkan Büyükkılıç'tan Dev İstihdam Fuarı'na “ücretsiz ulaşım” desteği
Başkan Arı’ya “hayırlı olsun” ziyaretleri
Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek, Zamantı Irmağı’ndaki rafting yarışının startını verdi
Kocaeli'de Yeşilova-Solaklar Kavşağı’nda çevre düzenlenmesi

SON DAKİKA