YENİLENEN SEAT ARONA ÜLKEMİZDE SATIŞA ÇIKTI!

.


TANITIM 21.08.2021 20:33:00 0
YENİLENEN SEAT ARONA ÜLKEMİZDE SATIŞA ÇIKTI!

Yenilendi ve heyecan verici bir şekilde geldi.

B SUV segmenti bol rakipli, bol rekabetli modellerin bulunduğu bir segment. 2008, yenilenen Mokka, Vitara, C3 Aircross, 500X ve T-Roc gibi fazla iddialı modellere karşı Seat’ın ciddi bir silahı haline gelmiş olan Arona’da heyecan verici değişiklikler meydana geldi. Bu değişikliklere gelin hep beraber bakalım;

Arona’da gelen motor seçenekleri

Ülkemizde geçtiğimiz haftalarda satışa çıkan Arona’da Volkswagen grubunda görmeye alışkın olduğumuz 1.0 litrelik 110 beygir güç üreten EcoTSİ motor karşımıza çıkıyor. 1.0 litrelik motor seçeneği haricinde gelen herhangi bir motor seçeneği bulunmuyor. Bu motorda karşımıza çıkan tork değeri 200 Nm Tork, bu tork değeri 1.4 TSI 122 beygirlik Jetta motoru ile aynı.

 1 litrelik motorlarda genellikle 3 silindir sistemi karşımıza çıkıyor, yenilenen Arona ile karşımıza çıkan motorda da 3 silindir bulunuyor. Ateca veya Tarraco gibi büyük bir SUV olmadığı için bir dezavantaj olarak değil, avantaj olarak saymalıyız.

Yakıt Tüketimi Nasıl?

Bana kalırsa iddialı, ortalama 1250 kilogramlık (sürücü dahil, yük hariç) bir araçta 4,5-5 litrelik yakıt tüketimlerinin sunuluyor olması fazlasıyla heveslendiriyor. Genel anlamda fabrika verilerinden 1-1.5 litre yüksek yakıt sarfiyatı olduğunu varsaydığımızda yine düşük bir tüketim ile karşımıza çıkıyor.

Makyaj operasyonu ile birlikte gelen değişiklikler neler?

Genel anlamda aracın tasarımında bir takım değişimler görüyoruz. Ön tasarım ve arka tasarımda değişimler gördüğümüz yeni Arona’da, kokpitte de yeni İbiza benzeri kokpit görüyoruz ki bu da ortak parça kullanımı anlamında Seat için ciddi bir avantaj.

Ön tarafta yenilenen LED aydınlatmalı farlar ve tampon yapısı Crossover bir araca bindiğinizi dış tasarımda daha da belirginleştiriyor. Öndeki tasarım çizgisi aynı anda tanıtılan yeni İbiza’yı andırıyor. Mat detaylar ve krom panjur oldukça şık bir dizayn sağlamışken, LED aydınlatmalar da yenilenen Arona’yı daha göz alıcı gösteriyor.

Yenilenen modelde Apple CarPlay ve Android Auto’nun dışında navigasyon özelliği de sunuluyor. Ses tanıma sisteminin entegre edilmesiyle beraber daha yüksek bir bağlanabilirlik sunuluyor. Seyahat Asistanı gibi yeni sürüş asistanı sistemleri ve Şerit Takip Asistanına getirilen güncellemeler ışığında sürüş daha güvenli bir hal alıyor.

Arona'da Style, Xperience ve FR olmak üzere 3 ayrı donanım seviyesi bulunuyor. Yeni SEAT Arona’nın dış tasarımı, SUV kimliğini daha da yansıtacak şekilde yenileniyor. Otomobilin ön tarafında yeni bir ön ızgara ve yeni bir tampon bulunmakta. Donanımlara göre değişik renk seçeneklerine sahip yeni ön spoiler ise yeni Arona’ya daha sportif bir hava vermiş.

Yeni Arona’da standart olarak sunulmaya başlanan EcoLED ön farlar ve opsiyonel olarak tercih edilebilen Full LED mercekli ön farlara ayrı bir parantez açalım. Bunlar otomobilin ön tasarımını güçlendirirken aynı zamanda daha iyi bir görüş ve daha düşük enerji tüketimi sağlamasında ana rol oynuyor. Yeniden tasarlanan ve konumlandırılan LED ön sis farları araca karakteristik bir duruş katıyor. Üç yeni alüminyum alaşımlı jant tasarımı ve Kamuflaj Yeşil, Asfalt Mavi ve Safir Mavi olmak üzere 3 yeni renk seçeneği yeni Arona ile geliyor. Ayrıca 3 farklı tavan rengi seçeneği bulunmakta: siyah, gri ve ürün gamına yeni eklenen beyaz.

Ayrıca yeni Arona’nın arka tasarımında da bir takım değişiklikler görüyoruz. Yeni ve heyecan verici duruşunun yanında yeni difüzör dikkat çekiyor. SEAT’ın yeni modellerinde gördüğümüz el yazısı model logosuyla yapılan dokunuşlar Arona'da da bulunuyor. Ön kısmı mat ve kenarlarında parlak iki tonlu krom SEAT logosu ile şıklık kazanıyor.

Arona'nın 400 litrelik bagaj hacmi değişmemiş.

Ayrıca çift kademeli bagaj zemini çok yönlülük katıyor ve metal kancalar arka tarafa yerleştirilen eşyaların sabitlenmesini sağlıyor. Yeni SEAT Arona, Adaptif Hız Sabitleyici (ACC), Ön Bölge Asistanı (Front Assist) ve Yorgunluk Tespit Sistemi gibi sistemlerle güvenliği en üst düzeyde tutuyor. 3 paket sunulan ve sadece 1 litrelik EcoTSİ motor ile karşımıza çıkan Arona’nın kaç paraya sunulduğuna da gelin bakalım.

Yeni Arona’da sadece 7 ileri DSG şanzıman sunuluyor. Style, Xperience ve FR paketler ile sunuluyor.

• Style pakette;

• 16’’ Alüminyum jantlar

• EcoLED farlar

• Elektrikli Ayarlanabilir, Isıtmalı, Otomatik Katlanabilir Yan Aynalar

• Arka Park Sensörleri

• Çift Bölgeli Otomatik Klima

• Otomatik Yanan Kısa Farlar

• Eve Geliş/Evden Çıkış Aydınlatması

• Yağmur Sensörü, Kendiliğinden Kararan Dikiz Aynası

• 8,25" Multimedya Sistemi

• Full Link (Apple CarPlay, MirrorLink, Android Auto)

• Yükseklik ve Derinlik Ayarlı Elektromekanik Çok Fonksiyonlu Spor Deri Direksiyon

• Deri Vites Topuzu, Deri El Freni

• Gri Renkli Havalandırma Izgaraları

• 60/40 Parçalı Katlanabilir Arka Koltuklar

• Sürücü ve Yolcu Ön-Yan ve Perde Hava Yastıkları

• Ön Bölge Asistanı (Front Assist)

• Hız Sabitleme Sistemi (Cruise Control) ve Hız Sınırlayıcı

• Şerit Takip Asistanı (LKS) sunuluyor.

Xperience pakette ise Style pakete ek olarak;

17’’ Alüminyum Jantlar

LED Arka Stoplar

Krom Dış Detaylar

Anahtarsız Giriş ve Anahtarsız Çalıştırma

Otomatik Park Asistanı sunuluyor.

FR pakette özellikler anlamında Xperience pakete yakın içerikler bulunuyor olsa da bir takım ek özellikler mevcut. Onlarda şöyle;

Cosmo Gri Ön Izgara

Cosmo Gri Arka Tampon Difüzörü

F1 Vites Kulakçıkları

Kırmızı Renkli LED Aydınlatmalı Havalandırma Izgaraları sunuluyor.

Bu kadar özellikler sunuluyor, peki fiyatları nasıl ve rakiplerine göre fiyatlar makul seviyede mi?

Yeni Arona 235.000TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. 2008’in en baz ve otomatik viteslisinden tam 100.000TL daha uygun fiyatlı, 2008’in Active paketinin otomatik viteslisi 338.000TL’den satılıyor. Rakiplerinden en yüksek fiyatlılarından birisi ise hiç şüphesiz yeni Mokka.

365.000TL’den satılan Mokka’nın videosu ise Otomobil Medyam YouTube kanalımda mevcut.

Gelelim diğer donanım seviyelerindeki fiyatlara, Xperience ve FR paketlerde fiyatlar eşit durumda, iki araçta 258.000TL’den satılıyor.

Sizce yenilenen Arona bu fiyatlarda çok satabilecek mi? Ülkemizde B SUV segmentinde en çok satanlar arasında olabilecek mi?

Yenilenen Arona elimize ulaştığında detaylı inceleme ve test yazısı, YouTube videosu gelecek.

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve İnstagram adresimi takip etmeyi unutmayın.

https://youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw

https://instagram.com/otomobilmedyam?utm_medium=copy_link

Kenan KUTLUER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA