OTOMOTİV

OTOMOTİV Haberleri

YENİLENEN C5 AİRCROSS TANITILDI!

.


OTOMOTİV 14.01.2022 21:00:00 0
YENİLENEN C5 AİRCROSS TANITILDI!

CİTROEN'İN AMİRAL GEMİSİ MAKYAJLANDI!

İlk kez 2018 yılında tanıştığımız ve kısa süre içerisinde ısındığımız Citroën C5 Aircross makyajlandı.

Fransız Citroen’in, C5 Aircross üzerinde getirdiği yenilikler ise bariz bir şekilde görünebiliyor. İlk başta öndeki yeniliklerden başlamam gerekirse, yeni C5 Aircross'ta yenilenen far grubu ve ön Tampon yer alıyor. Diğer modellere daha yakın tasarım diline geçiş yapan C5 Aircross,bu noktada kullanıcı isteklerini fazlasıyla ön planda tutmuş.


Işık barlarını gördüğümüz C5 Aircross artık LED ışık barlarını kullanan otomobiller arasında. Işıkların pixel pixel ayrıldığını ve en son ortadaki Citroën logosunda buluştuğunu görüyoruz.


Yenilenen ön tampon tasarımı sayesinde daha geniş ve kalıplı duran araç, daha geniş olan havalandırma menfezleri sayesinde de daha agresif bir görünüme kavuşmuş. Arka tasarımageçtiğimizde ise makyajın şiddeti azalıyor. Karartmalı ve biraz daha farklı bir tasarım sayesinde yenilenen arka stoplar arabaya daha şık bir hava katmış.

Arka stoplardaki çizgi değişimlerinin sebebinin ise “Aerodinamik Yapı” sebebiyle olduğunun altı ısrarla çiziliyor Citroën yetkilileri tarafından. Dış taraftaki diğer değişimler ise mat renkli tavan rayı ve 18” yeni tasarımlı jant seti.

Kabine giriş yaptığımızda ise asıl değişimin bir de içeride olduğunu görüyoruz. Kabin tasarlanılırken markanın D segmenti temsilcisi olan C5X modelinden esinlenildiği bariz bir şekilde belli oluyor.
 Klima ızgaralarının artık multimedya sisteminin tam altında yer aldığını ve yeni vites değiştirici sistemin de buraya entegre edildiğini görüyoruz. Kabin içindeki bu değişimler sayesinde multimedya ekranına 10” kadar bir alanın açıldığını görmek mümkün. Klima tuşları ise fiziksel tuş olarak kalmaya devam ediyor.


Makyaj sayesinde gelen bir diğer yenilik ise eklenecek olan yeni bir sürüş modu kontrol sistemi.

Bunlara ek olarak müşterilerin isteğini önemseyen marka, klima ünitesi altında bulunan saklama alanı içine USB postu da Citroën tarafından sunulacak. Ekstra bir saklama alanı da eklenmesi sayesinde araç içerisinde saklama alanları artmış durumda.

Yeni C5 Aircross’ta yeni koltuklar da sunulacak, bunun sebebi ise sürüş ve yolcu konforunun daha da artması. Yeni C5 Aircross, yaz ayları içerisinde satışa sunulacak.

 

Sizin tercihiniz yeni C5 Aircross’tan yana olur mu, neden?

Segmentindeki rakiplerinden daha başarılı olabilecek mi?

 

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve instagram adresimi takip etmeyi unutmayın…

https://www.instagram.com/otomobilmedyam/

https://www.youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw

Kenan Kutluer

 


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA