Yeni Citroen C4 X Kuruçeşme'de Tanıtıldı!

.


OTOMOTİV 1.07.2022 16:25:00 0
Yeni Citroen C4 X Kuruçeşme

Dünya Prömiyeri Kuruçeşme’de Yapıldı!

Citroen’in yeni model tanıtımları devam ediyor.

​​​​​Yazan: Kenan Kutluer

Stellantis grubu 2022 ve ilerisi için yeniliklerini son hızla bizlere aktarmaya devam ediyor. Bu seferki yeniliği, geçtiğimiz yıl tüm ilgileri üzerine çekmeyi başaran Citroen C4’ün fastback versiyonu C4 X diyebiliriz. Fastback-Crossover karması olarak ortaya çıkan C4 X, Kuruçeşme İstanbul’da gerçekleştirilen dünya prömiyeri ile tüm dünyaya tanıtıldı.

Standart C4'ten tam 24 santimetre kadar daha uzun olan yeni X takılı versiyon, kabin içerisinde daha fazla alan ve doğal olarak daha fazla konfor sunuyor. Modelin genişliği ve yüksekliği ise değişmemiş.

(Standart Citroen C4)

Bu boyut değişimlerine rağmen yeni C4 X'in, standart C4'ün de yükseldiği eCMP platformunu kullanıyor. Fakat ikili arasındaki tasarım farklılığı ilk bakışta bile net bir şekilde anlaşılabiliyor. Özellikle C4 X'in tasarımı kendisine farklı bir hava katmış.

C5 X ve Peugeot 408'den tanıdığımız eğimli tavan tasarımına sahip olan model, arka kısımdaki LED stopları ile dikkat çekecek. Aracın özellikle arka kısmı, daha önce Citroen'in "telif" kapışmasına girdiği Polestar'ın yeni modeli Polestar 3'ü andırıyor denilebilir. Modelin bir liftback olarak tasarlanmadığının da altını çizmemiş lazım.

Yine de bu yeni tasarım sayesinde C4 X, bagaj hacmini standart kardeşinin üstüne çıkartmayı başarmış. Artık 510 litreye ulaşan bagaj hacmi, 1.079 mm genişliğe sahip yapısı ile de sürücülere yükleme konusunda kolaylık sağlayacak.

Kabinde ise pek fazla değişiklik yok. Ön konsolda yine bizleri dijital gösterge paneli ve 10 inç büyüklükteki multimedya ekranı karşılıyor. C4’ü test ettiğim kadarıyla sizlere kokpiti de kısaca yorum katarak anlatmak istiyorum.

Kokpiti sürüş anlamında oldukça kolaylık sağlıyor. Özellikle elektrik destekli direksiyon sayesinde standart C4, oldukça keyifli bir sürüş sergiliyor. Süspansiyon sistemine de titizlikle çalışıldığını da belirtmeden geçmeyeyim. Standart C4, süspansiyon konforu olarak iddialı bir model, aynı 80’li yıllardaki CX modelinde olduğu gibi…

C4 X ülkemizde hem benzinli hem de dizel motor seçenekleri ile satışa sunulacak. İlk adımda 1.2 litrelik PureTech motorun 100 ve 130 bg güç üreten versiyonunu kullanacak olan model, dizel kanatta 130 bg gücündeki 1.5 BlueHDi motora ev sahipliği yapacak.

Avrupa'da tamamen elektrikli versiyonu e-C4 X adı altında satılacak model, 50 kWh'lik bataryası ve elektrikli motoru ile dikkat çekecek. Ön aksa yerleştirilen bu motor 140 bg güç ve 260 Nm tork üretebiliyor. Citroen'in verilerine göre modelin 0-100 km/sa hızlanması 9.7 saniye sürecek. e-C4 X'in azami hızı 150 km/sa olarak belirlenirken, 360 km menzile sahip olacak.

Sizce yeni C4 X, ülkemizde ve diğer Avrupa ülkelerinde başarılı olabilecek mi?

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve instagram adresimi takip etmeyi unutmayın…

https://www.instagram.com/otomobilmedyam/

https://www.youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw


SPOR


GÜNDEM

Kayseri Büyükşehir sanat galerisi açıyor
Kayseri Talas'tan tarihi adım
Kayseri Melikgazi'den referans projeler
Nevşehir Belediyesi sebze fidesi dağıtacak
Başkan Alemdar Adalet Bakanı Tunç’u ağırladı

SON DAKİKA