​Veliaht Prens Selman, Japonya Başbakanı Abe’yi çölde bedevi çadırında ağırladı


DÜNYA 13.01.2020 20:14:00 0
​Veliaht Prens Selman, Japonya Başbakanı Abe’yi çölde bedevi çadırında ağırladı

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Ortadoğu turunun ilk ayağı sırasında bölgedeki durumu görüşmek üzere Suudi Arabistan kralı ve veliaht prensi ile bir araya geldi.

 

www.korfezhaberi.com sitesinin haberine göre, ABD ve İran arasındaki gerilimi hafifletme umuduyla bölgeyi ziyaret eden Abe, ilk önce Riyad'da Kral Selman tarafından kabul edildi.

 

Kral Selman, 40 dakikalık görüşmede, ülkesinin ve Japonya'nın sadece enerji alanında değil, çeşitli alanlarda stratejik ortaklıklarını derinleştireceklerini belirtti.

 

BEDEVİ ÇADIRINDA KARŞILADI

Başbakan Abe daha sonra antik kent Al Ula'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile bir araya geldi ve bölgedeki gerilimlerin son zamanlarda yükselmesi sırasında Suudi Arabistan'ın tutumunu övdü.

 

Japon liderinin bir bedevi çadırında geleneksel Suudi misafirperverliği ile karşılandığı 80 dakikalık görüşmede iki lider diğer meseleleri de görüştü.

 

Başbakan Abe, Suudi Krallığı’nda gerçekleşen reform çalışmalarını ve gayretlerini çok takdir ettiğini ve reformların sadece Suudi Arabistan için değil, bölge ve nihayetinde dünya için de önemli olduğunu belirtti.

 

Abe, Japonya'nın 2016'dan beri var olan Suudi-Japon işbirliğini ve Prens Muhammed'in liderliğinde başlatılan Vizyon 2030 reformlarını tamamen destekleyecekleri sözünü verdi.

Başbakan Abe, Veliaht Prens Muhammed ile yaptığı görüşmede; Japonya'nın Suudi Arabistan'ı Riyad'da yapılacak olan bir sonraki G20 zirvesinin başarısı için destekleyeceğini de söyledi.

 

ANTİK KENTTE BULUŞTULAR

Abe'nin Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman'a yolculuğuna devam etmeden önce Suudi Krallığı ziyaretinin son durağı olan Al Ula, güzel çöl manzaraları arasında yer alan arkeolojik hazineleriyle dikkat çeken bir bölge.

 

Suudi Arabistan’ın Hegra şehrini ve Al Ula Vadisi'ni turizme açma hamlesi, Arap Yarımadası ve tüm dünya tarihinde eksik bir bölümü restore ederek yeniden gözler önüne seriyor.

İslam sonrası dönemde Mada’in Salih adını taşıyan Kayıp Hegra kenti, Ürdün'deki ünlü Petra kenti gibi Nebatyanlar tarafından inşa edildi. Nebatyanlar, Arap Yarımadası'nı M.Ö. 4. yüzyıldan M.S. 106'ya doğru doğudan batıya ve kuzeyden güneye geçen bol kazançlı ticaret yollarını kontrol ettiler.

 

Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin Suudi Arabistan ziyareti sırasında Al Ula turu, dikkatlerin eski Nebatyan bölgesine çevrilmesine neden oldu. Al Ula bu yıl kapılarını turizme açmaya hazırlanıyor.


SPOR


GÜNDEM

Bursa Büyükşehir Meclisi'nden eski Başkan Aktaş'ın faaliyetlerine oy birliği
Başkan Sami Er personelle bayramlaştı
Başkan Büyükkılıç’tan çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği
Başkentte modern taksi durağı sayısı artıyor
Ayvalık'ta Balıkesir'i karşılama 'Akın'ı!

SON DAKİKA