Van'da kar nedeniyle kapalı 363 yoldan 230'u açıldı

Van

Van'da kar yağışı sonrası kapalı kalan 133 yerleşim yerinin yolunun açılması için çalışmalar sürüyor.

Yollar Açılıyor, Çalışmalar Hız Kesmiyor

Van’da etkili kar yağışı nedeniyle kapanan 363 yolun 230’u ulaşıma açıldı. Kapalı kalan yolların açılması için ekipler aralıksız çalışıyor. Önceki gün başlayan yoğun kar, günlük hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

İlçelere Göre Kapalı Yol Dağılımı

Toplam 133 yerleşim yerinin yolu hala kapalı durumda. Bahçesaray’da 17, Başkale’de 3, Çatak’ta 31, Erciş’te 46, Gevaş’ta 14, Gürpınar’da 12, Özalp’ta 7, Saray’da 2 ve Tuşba ilçesinde 1 yolun açılması için çalışmalar devam ediyor.

Kar Kalınlığı Rekor Seviyede

Kar kalınlığı Van merkezde 20 santimetre, kırsalda 30-60 santimetre, Çaldıran’da 90 santimetre olarak ölçüldü. Türkiye’nin en yüksek geçidi olan 3 bin rakımlı Karabet Geçidi’nde ise kar kalınlığı 161 santimetreye ulaştı.

Uzayan Yolculuk Süreleri

Yoğun kar ve çığ tehlikesi nedeniyle 31 Aralık 2025’ten bu yana kapalı olan Van-Bahçesaray karayolu ulaşıma kapalı. Bahçesaraylılar, Van’a ulaşmak için Bitlis’in Hizan ilçesi üzerinden yaklaşık 250 kilometrelik ve 6 saat süren alternatif bir yol kullanmak zorunda kalıyor.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Denizli Kayak Merkezi 17 Ocak'ta açılıyor
Ordu'da karne sevinci: Güler öğrencilerle buluştu
Kütahya'da sözleşmeli erler yemin töreni düzenlendi
Sakarya'da 'Kadın Kadına' projesi kırsalda başladı
Osmangazi'de Miraç Kandili'nde simit ikramı
Haberi Sesli Oku