Van'ın Çaldıran ilçesinde, Tendürek Geçidi'nde yoğun kar yağışı ve tipi koşullarında kar temizleme çalışması yürüten Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 115. Erciş Şube Şefliği ekibinin aracı, görüş mesafesinin düşmesi sonucu refüje çarptı. Bu çarpma sonucunda meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi ağır yaralandı.
Kaza, Çaldıran-Doğubayazıt kara yolu üzerindeki Soğuksu Mahallesi civarında meydana geldi. Haberin alınması üzerine bölgeye ambulans, jandarma, polis ve Çaldıran İtfaiye Grup Amirliği ekipleri sevk edildi. Şoförün cenazesi sıkıştığı yerden çıkarılırken, yaralının kurtarılması için çalışmalar titizlikle sürdürüldü.
Kötü hava koşulları ve devam eden kurtarma operasyonu nedeniyle Tendürek Geçidi'nin ulaşıma kapatıldığı bildirildi. Yoğun tipi, bölgedeki hem ulaşımı hem de müdahale çalışmalarını olumsuz etkiledi.