Bahçesaray'da mezra yoluna çığ düştü, ulaşım kısmen kapandı

Bahçesaray

Van'ın Bahçesaray ilçesinde Dikmetaş mezrası yoluna düşen çığ nedeniyle ulaşım kısa süreliğine kesintiye uğradı.

Çığ Tehlikesi Yolu Kapattı

Van’ın Bahçesaray ilçesine bağlı Dikmetaş mezrası yoluna çığ düştü. Olayda can kaybı yaşanmazken, yol kısa süreliğine ulaşıma kapandı.

Bölgede Kar Mücadelesi Sürüyor

1 Ocak 2026 tarihinden bu yana belli aralıklarla Doğu Anadolu Bölgesi’ni etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, yüzlerce yerleşim yerinin de yolu ulaşıma kapandı. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ve belediyelere bağlı karla mücadele ekipleri, yolların açılması için yoğun bir mesai harcıyor.

Bahçesaray'da Ulaşım Alternatif Yoldan Sağlanıyor

Kar yağışından dolayı etkilenen yerleşim yerleri arasında yaklaşık 1.5 aydır yolu kapalı bulunan Bahçesaray ilçesi de yer alıyor. Yoğun kar yağışı ve çığ tehlikesi nedeniyle kapalı bulunan ana yol sebebiyle Bahçesaraylı vatandaşlar, Van’a Bitlis’in Hizan ilçesi üzerinden gidip geliyor.

Çığ Sonrası Ekipler Harekete Geçti

Yoğun kar yağışının yaşandığı Bahçesaray ilçesi Altındere Mahallesi’ne bağlı Dikmetaş mezrası yoluna bugün öğleden sonra çığ düştü. Olayda can kaybı yaşanmazken, ulaşıma kapanan yolun açılması için belediye ekipleri çalışma başlattı.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Iğdır'da Güvenlik Verileri Açıklandı: Suçlarda Düşüş, Yaka Kameraları Artıyor
Erzurum ve Kuzey Sina Ticaret Odası arasında stratejik iş birliği protokolü imzalandı
Başkomiser, evde eşiyle yakaladığı adamı öldürdü: 'Beni öldürecekti'
6 Şubat'ta okullarda saygı duruşu
TPAO ve Chevron enerji iş birliği için anlaştı
Haberi Sesli Oku