Uzun: CHP, Her Zaman Kadının Yanındadır.

.


CHP 6.06.2021 17:46:00 0
Uzun: CHP, Her Zaman Kadının Yanındadır.

Erzurum Kadın Kolları Başkanı Ayçanur Uzun, CHP Kadın Kollarınca hayata geçirilen 'Yasam Hak' projesi kapsamında Istanbul Sözleşmesinin önemini vurguladı. Başkan Uzun,"Tüm kadınlar için bir ışık olan İstanbul Sözleşmesi,ardından kadına karşı işlenen tüm suçlarda, kadına karşı  gözle görülür bir koruma  oluşmuştur ."dedi.
CHP Erzurum İl Başkanlığı tarafından organize edilen ve Yaşam Hak projesininde anlatıldığı bir program düzenlendi. Programa CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka da katıldı. Düzenlen organizasyonda bir konuşma yapan CHP Erzurum Kadın Kolları Başkanı Ayçanur Uzun, hem Türk tarihinde hem de İslam tarihinde kadının değeri, önemi ve saygınlığı olduğunu söyledi. Başkan Uzun, Istanbul Sözleşmesini farklı yöne çekmek istediklerini belirterek şunları kaydetti; "Gelişen ve modernleşen çağın gerektirdiği kadın ve erkeğin birlikte medeniyeti inşa etmesi ve sosyal hayatta birlikte var olmasını son zamanlarda  zayıflatılmaya ve giderek gerilemeye çalışılmaktadır. Tüm kadınlar için bir ışık olan İstanbul Sözleşmesi,ardından kadına karşı işlenen tüm suçlarda, kadına karşı  gözle görülür bir koruma  oluşmuştur . Rahmetli  Ugur Mumcu’nun  da dediği gibi bilgisi olmayan fakat fikri olan malum çevreler, İstanbul sözleşmesinin , evliliği bitirdiği, eşcinselliği özendirdiği gibi tamamen yalan olan bir kara propaganda ile alınan bir karala feshedilmiştir."

'Geçmişte Kadının Yeri'

Başkan Uzun, Kadının tarihteki yerini,önemini ve günümüzde geldiği noktayı değinerek şunları söyledi:Günümüzde sıkça kullanılan hatun sözcüğü aslında eski türklerde ülkeyi yöneten hakan,  savaşa gittiğinde ülke yönetimini bıraktığı kadına verilen isimdir. Atalarımız binlerce yıl önce ordunun komutasını kadına bırakmakta bir sakınca görmemişlerdir. Yüce dinimiz kadına öyle itina göstermiştir ki kutsal kitabımız Kuran ı Kerim de nisa yani kadın suresi yeralmaktadır. Sevgili peygamberimiz cennet annelerin ayakları altındadır diyerek kadın olmanın ve anne olmanın önemine dikkat çekmiştir. Bütün bunlara rağmen ilk emri ikra yani oku olan bu dinin mensupları, ne yazıkki okumaktan vazgeçmiş ve günden güne bir cehalete sürüklenmeye baslamıştır.

Uzun: Istanbul Sözleşmesi Yaşatır.

İstanbul Sözleşmesi, kara propagandalarla haksız yere fesh edildiğini belirterten Başkan Uzun,"Gelişen ve modernleşen çağın gerektirdiği kadın ve erkeğin birlikte medeniyeti inşa etmesi ve sosyal hayatta birlikte var olmasını son zamanlarda  zayıflatılmaya ve giderek gerilemeye çalışılmaktadır. Tüm kadınlar için bir ışık olan İstanbul Sözleşmesi,ardından kadına karşı işlenen tüm suçlarda, kadına karşı  gözle görülür bir koruma  oluşmuştur . Rahmetli  Ugur Mumcu’nun  da dediği gibi bilgisi olmayan fakat fikri olan malum çevreler, İstanbul sözleşmesinin , evliliği bitirdiği, eşcinselliği özendirdiği gibi tamamen yalan olan bir kara propaganda ile alınan bir karalama ile feshedilmiştir." diye konuştu.

'Kadın Hayatın Her Yerinde'
  
"Biz bu üllkede yaşayan tüm halkların kadınları olarak Edirne'den Kars'a Erzurum'dan İzmir'e Şırnak'tan Antalya'ya kısacası tüm Türkiye' de  kadın haklarımızın mücadelesini veriyoruz , vereceğiz örgütlenerek çoğalıyoruz."diyen Uzun, konuşmasını şöyle bitirdi."Evimize ekmek getirirken,  ailemizle ilgili karar alırken, çalışırken , yani her alanda tam eşitlik istiyoruz ne bir adım önde ne de bir adım arkada.Bunun için yaşam hakkımızdan da , istanbul sözleşmesinden de asla vazgeçmiyoruz."


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA