Tusaş Ar-Ge günleri adı altında Erzurum'da düzenlenecek ortak bir çalıştayın sözü alındı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL, ileri malzeme ve kaplama, katmanlı imalat ile termoplastik konularında proje çalışmalarında bulunduklarını vurguladı.


TEKNOLOJİ 28.11.2019 21:33:00 0
Tusaş Ar-Ge günleri adı altında Erzurum

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL, ileri malzeme ve kaplama, katmanlı imalat ile termoplastik konularında proje çalışmalarında bulunduklarını vurgulayarak özellikle lisans seviyesinde yetenekli öğrencilerin ve öğrenci kulüplerinin sisteme dahil edilmesi gerektiğini açıkladı.

Ar-Ge konusunda şeffaf davrandıklarını ve ihtiyaç duydukları alanların web sayfası aracılığıyla paylaşıldığını ifade ederek ortak çalışmaya önem verdiklerini belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK, Atatürk Üniversitesi ile birlikte başlatılan Ortak Ar-Ge programı hakkında bilgi verdikten sonra ETÜ bunyesinde gerçekleştirilen projelerden söz etti.

Tusaş Ar-Ge günleri adı altında Erzurum'da düzenlenecek ortak bir çalıştayın sözü alındı. Ardından Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR ve ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk GÖRGÜN'e ziyarette bulunan heyetimiz ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda Erzurum Teknik Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi bünyelerinde bulunan Ar-Ge altyapıları kullanılarak savunma sanayine yapılabilecek katkılar konusunda toplantılar gercekleştirildi. Rektörümüz Prof. DR. Bülent ÇAKMAK ortak Ar-Ge işbirliğı kapsamında fotonik alanında bir örnekleme yaparak ASELSAN bünyesinde ürüne yönelik projelere talip olduklarını aktardı.


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA