EĞİTİM

EĞİTİM Haberleri

Türkiye'mizin En Büyük Kütüphanesi

,


EĞİTİM 24.01.2023 17:02:00 0
Türkiye

Erzurum İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü Ömer Nasuhi Mahallesi Somunoğlu Caddesi

Yakutiye/ERZURUM adresinde 9250m2 kapalı alana sahip olan Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı ülkemizin en büyük Halk Kütüphanesi olarak 03.02.2020 tarihinde hizmet vermeye başlamıştır. Okuma salonları, Ödünç kitap verme bölümleri, Sinema ve Konferans salonları bireysel çalışma bölümleri, oyun ve eğlence alanları, Marker atölyeleri ile kütüphane olma vasfından ziyade sosyal ve sanatsal etkinliklerinde yapılabileceği her türlü ortam ve donanıma sahiptir. Kütüphanemizde görsel ve işitsel kitap, dergi ve yerel gazeteler olmak üzere yaklaşık Altı yüzbin materyal bulunmakta olup; Müdürlüğümüze bağlı birimler ve ilçe kütüphaneleriyle birlikte Bir milyonu yakın materyalle okuyucularımıza hizmet vermektedir.

Müdürlüğümüze bağlı birimlerinden olan Erzurumlu Emrah Edebiyat Müze kütüphanesinde ihtiyaca binaen tadilat ve tamirat işlemleri yapılmıştır. Kazım Karabekir Halk Kütüphanemizde boya ve tadilat işlemleri tamamlanmıştır.

2022 yılı içerisinde Aşkale İlçe Halk Kütüphanesi, Köprüköy İlçe Halk Kütüphanesi, Narman İlçe Halk Kütüphanesi, Oltu İlçe Halk Kütüphanesi, Pasinler İlçe Halk Kütüphanesi ve Pazaryolu İlçe Halk Kütüphanesinin Doğalgaz dönüşüm isleri tamamlanarak okuyucularımız için daha verimli çalışma ortamlar hazırlanmıştır.
 

Müdürlüğümüzde Türkiye de sayılı olmak üzere Gezici Kütüphanemiz mevcut olup; her eğitim ve öğretim yılı içerisinde ilimize bağlı merkez köylere ödünç kitap verme, film gösterimi ve eğitici oyunların uygulanması için periyodik olarak gitmektedir.

Müdürlüğümüz istatistik değerleri olarak 2022 yılı içerisinde İl Halk Kütüphanemiz, bağlı birimleri ve İlçe Halk Kütüphanelerinde Okuyucu sayısı, Kitap sayısı, Üye sayısı ve yapılan etkinliklerde yaklaşık % 70 oranında artış sağlamıştır.

Bakanlığımız Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne, Erzurum Valimiz Sayın Okay Memiş'e ve Kültür Turizm İl Müdürümüz Sayın Cemal Almaz'a katkılarından dolay teşekkür ederiz.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR


SPOR


GÜNDEM

Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”
Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları

SON DAKİKA